Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pride-marssijoita puukottaneelle elinkautinen Israelissa – tuomittiin 16-vuotiaan tytön murhasta

Ortodoksijuutalaisuuden vanhoilliseen haaraan kuuluva mies on jo aiemmin istunut kymmenen vuoden tuomion vastaavanlaisesta hyökkäyksestä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
RONEN ZVULUN
Sunnuntaina tuomittu mies oli kuvaillut Pride-paraatia ”iljetykseksi”, joka täytyy pysäyttää.
Sunnuntaina tuomittu mies oli kuvaillut Pride-paraatia ”iljetykseksi”, joka täytyy pysäyttää. Kuva: RONEN ZVULUN

Jerusalemilainen tuomioistuin tuomitsi sunnuntaina Yishai Schlisselin elinkautiseen vankeuteen 16-vuotiaan tytön murhasta ja useiden muiden haavoittamisesta viime kesän Pride-tapahtumassa.

Oikeuden lausunnon mukaan tuomion pituus oli tarkkaan ottaen elinkautinen ja 31 vuotta. Mies oli jo huhtikuussa todettu syylliseksi murhaan ja kuuteen murhan yritykseen.

Schlissel hyökkäsi heinäkuussa 2015 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen paraatin osanottajien kimppuun Jerusalemissa. Hän löi useita ihmisiä puukolla.

Teon motiivi liittyi ilmeisesti ääriuskonnollisuuteen. Mies tunnusti haredijuutalaisuutta, joka on ortodoksijuutalaisuuden vanhoillisin muoto. Hänen aiemmin internetissä julkaisemassaan kirjoituksessa kuvattiin Pride-paraatia ”iljetykseksi”, joka täytyy pysäyttää.

Yksi iskussa loukkaantuneista kertoi uutistoimisto AFP:lle oikeussalin ulkopuolella, että mies oli aiemmassa kuulemisessa puhunut ”uskonnollisesta sodasta”.

Poliisin toiminta herätti teon jälkeen laajaa arvostelua, sillä Schlissel oli päässyt vapaaksi vankilasta vain kolme viikkoa ennen hyökkäystä. Hän oli istunut kymmenen vuoden tuomion samantyyppisestä rikoksesta.

Myös oikeus totesi jo huhtikuussa, että poliisi oli tiennyt miehen aiheuttamasta vaarasta, mutta ei onnistunut estämään hyökkäystä. Kuusi poliisia erotettiin virastaan tapauksen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat