Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italian ”toiseksi etsityin” mafiapomo pidätettiin 20 vuoden pakoilun jälkeen

Ernesto Fazzalari on maan vahvimman rikollisjärjestön ’Ndranghetan johtaja.

Ulkomaat
 

Yksi italian etsityimmistä rikollisista, kaksikymmentä vuotta poliisia pakoillut italialainen mafiapomo Ernesto Fazzalari, jäi sunnuntaina kiinni Calabriassa Etelä-Italiassa.

46-vuotias Fazzalari oli tärkeä johtaja Calabrian alueen rikollisjärjestössä ’Ndranghetassa. Italian poliisin mukaan hän oli maan toiseksi etsityin rikollinen Sisilian mafian johtajan Matteo Messina Denaron jälkeen, uutistoimisto AFP kertoo.

Poliisin erikoisjoukot pidättivät Fazzalarin öisessä rynnäkössä maalaistaloon Molochion kaupungissa, italialaislehti La Stampa kertoo. Lehden mukaan Fazzalari antautui rauhallisesti ilman vastarintaa.

Fazzalari katosi poliisilta vuonna 1996, ja vuonna 1999 hänet tuomittiin poissaolevana elinkautiseen vankeuteen mafiayhteyksistä, sieppauksesta, aseiden laittomasta hallussapidosta ja kahdesta murhasta.

Murhat liittyivät vuosien 1989-1991 veriseen vihanpitoon Fazzalarin kotikylässä Taurianovassa. Kaunojen ja verikostojen seurauksena kuoli yli kolmekymmentä ihmistä.

Fazzalarin –kuten muidenkin merkittävien ’Ndranghetan jäsenten – kiinnisaaminen on ollut hankalaa, sillä järjestö on pitänyt väkivaltaisesti yllä salamyhkäisyyttä ja käyttäytymissääntöjä, joiden vuoksi järjestöstä ei juuri tihku tietoa ulkopuolisille.

’Ndrangheta on yksi Italian merkittävimmistä rikollisjärjestöistä Sisilian mafian Cosa Nostran ja Campanian alueen Camorran ohella.

Viime vuosina ’Ndranghetan vaikutusvalta on ohittanut Cosa Nostran ja Camorran, lähinnä kokaiinikaupasta saadun varallisuuden ansiosta. Poliisin mukaan Calabrian mafialla on tiiviit yhteydet Meksikon ja Kolumbian huumekartelleihin.

Fazzalarin pidätystä pidetään merkittävänä edistysakeleena hallitukset taistelussa rikollisjärjestöjä vastaan.

Italian pääministeri Matteo Renzi kiitti Twitterissä tuomareita ja poliisivoimia kiinniotosta. Sisäministeri Angelino Alfano puolestaan sanoi Fazzalarin olleen yksi alamaailman halutuimmista johtajista.

”Tämä osoittaa, ettei oikeutta voi paeta. Tällaiset voitot rohkaisevat meitä käymään vaikeata mutta voitettavissa olevaa taistelua rikollisjärjestöjä vastaan”, Alfano sanoi AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat