Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärioikeistolaiset ja anarkistit ottivat yhteen Kaliforniassa – seitsemän sairaalaan

Yhteenotossa käytettiin veitsien lisäksi nuijia ja laudanpätkiä.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Kalifornian väkivaltaisuuksissa kärsinyt syyttää natseja tapahtumista
Kalifornian väkivaltaisuuksissa kärsinyt syyttää natseja tapahtumista
Useita ihmisiä loukkaantui puukotuksissa väkivaltaisuuksien puhjettua äärioikeistolaisen ryhmän mielenosoituksessa Sacramentossa Kaliforniassa sunnuntaina. Osa uhreista on kriittisessä tilassa. Välikohtaus tapahtui neljä kuukautta sen jälkeen, kun neljää ihmistä puukotettiin Ku Klux Klanin ja vastamielenosoittajien välisessä yhteenotossa Anaheimissa Kaliforniassa.

Seitsemän ihmistä joutui sairaalaan sunnuntaina Kalifornian osavaltion pääkaupungissa Sacramentossa, kun äärioikeistolaiset ja vastamielenosoittajat ottivat yhteen.

Kahta loukkaantuneista puukotettiin niin pahoin, että he ovat kriittisessä tilassa. Toistaiseksi on epäselvää, kuuluivatko he äärioikeistolaisiin vai heidän vastustajiinsa.

Yhteenotto alkoi, kun Traditionalist Worker Party oli järjestänyt mielenosoituksen vastustaakseen väkivaltaisuuksia, joita oli tapahtunut Donald Trumpin vaalitilaisuuksien ulkopuolella. Puolue kannattaa valkoisten ylivaltaa ja vastustaa maahanmuuttoa.

Kalifornian poliisin mukaan väkivaltaisuudet Sacramentossa alkoivat pian äärioikeistolaisten saavuttua osavaltion hallintorakennuksen luokse. He olivat saaneet luvan mielenosoitukselleen.

”Vastamielenosoittajat ryntäsivät heti paikalle ja aloittivat tappelun”, kuvaili poliisin edustaja George Granada.

The Sacramento Bee -lehden mukaan tappelussa osallisina oli noin 25 uusnatsia ja yli 150 anarkistia ja antifasistia. Yhteenotossa käytettiin veitsien lisäksi nuijia ja laudanpätkiä.

”Kun he hyökkäsivät, miehemme puolustautuivat karkottaakseen hyökkääjät”, sanoi Traditionalist Worker Partyn johtaja Matthew Heimbach.

Tapahtuman pelätään lietsovan väkivaltaista käytöstä tämän kesän republikaanien ja demokraattien puoluekokouksien liepeillä Clevelandissa ja Philadelphiassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat