Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigeriassa kaapatut australialaiset pääsivät vapaaksi

Ulkomaalaisten kaappaukset ovat Nigeriassa yleisiä.

Ulkomaat
 

Keskiviikkona kaapatut seitsemän rakennustyöläistä on vapautettu Nigeriassa. Miehet kidnapattiin Nigerian kaakkoiskolkassa Akpabuyon alueella lähellä Calabarin kaupunkia. Miesten nigerialainen autonkuljettaja kuoli kaappauksen yhteydessä.

Kaapatuista viisi miestä oli australialaisen kaivos- ja rakennusyhtiö Macmahonin palveluksessa. Macmahon on mukana Lafarge Africa -yhteisyrityksessä, joka pyörittää sementtitehdasta Calabarissa. Myös kaksi nigerialaista työntekijää joutui kidnapatuksi.

Macmahonin mukaan heidän kaikki viisi työntekijäänsä ovat loukkaantuneet. Kahden tila on vakava. Paikallisviranomaisten mukaan myös nigerialaiset työntekijät ovat haavoittuneita.

Australialaiselle uutiskanava ABC:lle antamassaan haastattelussa Macmahonin toimitusjohtaja Sy van Dyk kiitti paikallisia viranomaisia ja kansainvälisiä ammattilaisia kaappauksen ratkaisusta.

Yritys oli uutistoimisto AFP:n mukaan turvautunut kansainväliseen turvallisuusalan yritykseen kaappauksen ratkaisemiseksi.

Macmahon ei ole kommentoinut, maksettiinko työntekijöistä lunnaat.

Ulkomaalaisten työntekijöiden kaappaukset ovat olleet pitkäaikainen ongelma eteläisessä Nigeriassa, missä rikollisjoukkueet ovat ottaneet kohteekseen etenkin öljy-yhtiöiden työntekijöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat