Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreml: Erdoğan pyysi Putinilta anteeksi venäläiskoneen alas ampumista

Turkin ja Venäjän suhteet ovat olleet jännittyneet viime marraskuusta lähtien, kun Turkki ampui alas rajallaan lentäneen venäläisen sotilaskoneen.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
MURAD SEZER / Reuters
Turkin presidentti Tayyip Erdogan.
Turkin presidentti Tayyip Erdogan. Kuva: MURAD SEZER / Reuters

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on pyytänyt Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta anteeksi sitä, että Turkki pudotti venäläisen sotilaskoneen viime marraskuussa.

Kremlin tiedottaja kertoi toimittajille, että Turkin presidentti on esittänyt välikohtauksessa kuolleen venäläislentäjän omaisille ”sympatiansa ja syvimmät pahoittelunsa”. Turkin syyttäjät ovat myös avanneet uudelleen lentäjän tappamisesta epäiltyyn turkkilaiseen kohdistuvan tutkinnan.

Venäjän ja Turkin välit kokivat kovan kolauksen viime syksynä, kun Turkki ampui alas Syyrian vastaisella rajallaan lentäneen venäläiskoneen. Turkin puolustusvoimat perustelivat ampumispäätöstä sillä, että kone olisi loukannut maan ilmatilaa. Venäjä kielsi ilmatilaloukkauksen ja asetti vastauksena talouspakotteita Turkkia vastaan. Putin sanoi tuolloin, että niistä ei luovuttaisi ennen kuin Turkki pyytäisi anteeksi tapahtunutta.

Erdoğanin tiedottajan mukaan Turkki ja Venäjä aikovat nyt aloittaa suhteidensa parantamisen ”viipymättä”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat