Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa, Ranska ja Italia: Keskustelut alkavat vasta brittien erohakemuksen jälkeen

Liittokansleri Merkel korosti malttia, Ranskan presidentti Hollande taas peräsi nopeutta

Ulkomaat
 
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Ranskan presidentti François Hollande, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Italian pääministeri Matteo Renzi tapasivat Berliinissä maanantaina.
Ranskan presidentti François Hollande, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Italian pääministeri Matteo Renzi tapasivat Berliinissä maanantaina. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Berliini

Malttia siihen asti, että Britannia jättää eroanomuksensa Euroopan unionille, vaati Saksan liittokansleri Angela Merkel Berliinissä maanantai-iltana.

”Ennen brittien jättämään erohakemusta ei pidä käydä epävirallisia tai virallisia neuvotteluja”, Merkel sanoi ja korosti Ranskan, Saksan ja Italian olevan siitä samaa mieltä.

Silti Britannian pitäisi jättää erohakemuksensa mahdollisimman nopeasti, peräsi taas Ranskan presidentti François Hollande samassa tiedotustilaisuudessa. Mukana Berliinin-tapaamisessa oli myös Italian pääministeri Matteo Renzi.

Merkel vaatii Britannian EU-eron käsittelyyn kärsivällisyyttä samaan aikaan, kun esimerkiksi EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Saksankin sisällä demariministerit vaativat, että eron käsittely hoidetaan mahdollisimman nopeasti.

Hollandella on myös sisäpoliittisia syitä ajaa taas Britannian nopeaa eroprosessia, mikä johtuu pitkälti siitä, että Ranskassa oikeistopopulisti Marine Le Pen on jo vaatinut samanlaista kansanäänestystä, ja sellaista Hollande ei missään nimessä halua.

Sekä Merkel että Hollande olivat tavanneet aiemmin päivällä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin.

Saksan, Ranskan ja Italian johtajat olivat tiistaina alkavan EU-huippukokouksen alla yhtä mieltä siitä, että unionin pitää tehdä toiminnassaan muutoksia.

He listasivat ulkorajojen turvallisuuden vahvistamisen, kehitysyhteistyön vahvistamisen Afrikassa ja Lähi-idässä, kasvun tukemisen ja etenkin eurooppalaisten nuorten huoliin vastaamisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat