Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljardööri Richard Branson: Brexit söi kolmanneksen yritysteni arvosta

Branson toivoi tiistaina uutta kansanäänestystä brexitistä.

Ulkomaat
 
Petteri Kivimäki
Sir Richard Branson
Sir Richard Branson Kuva: Petteri Kivimäki

Monimiljardööri sir Richard Bransonin omistama Virgin Group -konserni on menettänyt brexitin jälkeen kolmanneksen arvostaan, Branson kertoi tiistaina brittiläisen ITV-televisiokanavan Good Morning Britain -ohjelmassa.

”Tämä maa kulkee kohti lamaa. Menemme kohti katastrofia. En usko, että suuri yleisö käsitti, mikä sotku äänestyksen tuloksesta tulee”, Branson sanoi.

Branson mainitsi muun muassa erään lentoyhtiönsä ”erittäin suuren” sopimuksen peruuntuneen brexitin jälkeen. Sopimus olisi miljardöörin oman arvion mukaan tuonut noin 3 000 työpaikkaa.

”Meillä ei mene sen huonommin kuin muillakaan, mutta uskoakseni arvostamme on kadonnut noin kolmannes”, Branson analysoi konserninsa tilaa.

Sir Richard Branson on 65–vuotias britti, joka kuuluu maailman 300 rikkaimman ihmisen joukkoon. Forbes arvioi hänen varallisuudeksen noin viisi miljardia dollaria.

Virgin Groupin noin 400 yritystä toimivat lähes kaikilla toimialoilla. Niihin lukeutuvat muun muassa avaruusmatkailu, kirjat, hotellit, pankkitoiminta, levymyynti, radiokanavat ja lentoyhtiöt.

Helsingin Sanomat kertoi heti brexitin jälkeen, että brexit vaikutti erityisen negatiivisesti juuri lento- ja matkailuyhtiöihin. Britanniassa kotimaan markkinoista riippuvaiset osakkeet suorastaan teurastettiin.

Miljardööri toivoi, että kansanäänestys järjestettäisiin uudelleen. Hän ei uskonut, että äänestäjillä oli päätöstä tehdessään käytössään totuudenmukaisia tietoja EU:sta.

”Nyt kun tiedämme, kuinka paljon brexit tulee meille maksamaan, äänestäjillä olisi käytössään laajemmat faktat tilanteesta”, Branson uskoi.

Branson kommentoi brexitiä myös The Guardian -lehdelle. Guardianin haastattelussa hän puhui kiinalaisliikemiehistä, jotka olivat sijoittaneet runsaasti Britanniaan. Bransonin tietojen mukaan kiinalaiset aikoivat nyt peruuttaa aiemmin tekemänsä sijoitukset ja siirtää liiketoimintansa muualle.

”Tuhansia ja tuhansia työpaikkoja tullaan menettämään brexitin vuoksi”, Branson sanoi Guardianille.

PHIL NOBLE / Reuters
Britannian lippu liehuu parlamenttitalon yllä Lontoossa kun Virgin Atlanticin matkustajakone lentää ohi.
Britannian lippu liehuu parlamenttitalon yllä Lontoossa kun Virgin Atlanticin matkustajakone lentää ohi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat