Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brexitin avainpoliitikko Farage buuaavalle EU-parlamentille: ”Ette ole ikinä tehneet oikeita töitä”

Tunteikkaan keskustelun jälkeen ylimääräisessä täysistunnossa hyväksyttiin päätöslauselma, jossa Britanniaa vaadittiin ilmoittamaan EU-erostaan jo tänään alkavassa EU-johtajien huippukokouksessa.

Ulkomaat
 
EU-parlamentissa buuattiin Britannian itsenäisyyspuolueen uhmakkaalle Nigel Faragelle: ”Ette tunne rehellistä työtä”
EU-parlamentissa buuattiin Britannian itsenäisyyspuolueen uhmakkaalle Nigel Faragelle: ”Ette tunne rehellistä työtä”
Tunteet kävivät kuumina ja buuauksen kaikuivat EU-parlamentissa tiistaina, kun Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin johtaja, europarlamentaarikko Nigel Farage, soimasi kollegoitaan sellaisiksi, jotka eivät ole koskaan tehneet rehellistä työtä. Hän varoitti, että EU-maat kärsivät enemmän kuin Britannia, jos ne eivät taivu järkevään kauppasopimukseen EU:sta eroavan maan kanssa. Toimittaja & leikkaus Pekka Mykkänen, kuvaus: EU-parlamentti.

Bryssel

Euroopan unionin parlamentissa olivat tunteet tiistaina pinnassa, kun Britannian EU-eroa voimakkaasti ajanut europarlamentaarikko Nigel Farage puhui. Faragen puhe ei meinannut päästä alkamaan buuauksien, vihellysten ja mylvinnän takia, ja puheenjohtaja Martin Schulz joutui vaatimaan saliin hiljaisuutta.

Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin johtaja Farage esiintyi tyylilleen uskollisesti eli uhmakkaasti. Hän muun muassa soimasi muita europarlaamentaarikkoja siitä, etteivät nämä ole koskaan tehneet rehellistä työtä.

”Eikö olekin hassua. Kun tulin tänne 17 vuotta sitten ja sanoin, että haluan johtaa kampanjaa, jonka avulla Britannia jättää Euroopan unionin, te kaikki nauroitte minulle. Mutta enää teitä ei naurata”, Farage sanoi.

Viime viikon torstaina britit päättivät kansanäänestyksestä, että Britannian tulee erota EU:sta.

Farage varoitti muiden 27 EU-maan edustajia siitä, että heidän on parasta solmia hyvä kauppasopimus unionista eroavan Britannian kanssa. Hänen mukaansa EU-maat kärsivät enemmän kuin Britannia, mikäli järkevää tulosta ei synny.

Tunteikkaan keskustelun jälkeen ylimääräisessä täysistunnossa hyväksyttiin päätöslauselma, jossa Britanniaa vaadittiin ilmoittamaan EU-erostaan jo tänään alkavassa EU-johtajien huippukokouksessa.

Mepit vaativat myös, että Britannialta evätään EU-puheenjohtajuus ensi vuoden syksyllä, vaikka maa olisi edelleen Euroopan unionin jäsen.

Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 395–200. Mepeistä 71 äänesti tyhjää.

Britannian pääministeri David Cameron tyrmistytti EU-piirejä viime perjantaina, kun hän totesi Britannian EU-eroon johtavan kansanäänestyksen jälkeen, että hän jättää seuraajansa kontolle maan virallisen eroilmoituksen jättämisen. Cameron itse eroaa syksyllä.

EU-maiden johtajat eivät kuitenkaan aio vaatia Cameronilta eroilmoituksen jättämistä heti. Samalla EU-johtajat kertoivat, ettei Britannian kanssa käydä eroon liittyviä neuvotteluja, jos virallista eroilmoitusta ei kuulu.

“Ilman eroilmoitusta emme käy mitään neuvotteluja”, totesi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk saavuttuaan huippukokoukseen tiistaina.

Pääministeri Cameron selittää maansa EU-eroprosessia tiistaina illallisella. Sen jälkeen hän palaa Lontooseen ja keskiviikkona EU-kokous jatkuu ilman häntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat