Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palopommi räjähti moskeijan ulkopuolella Australiassa

Lähistölle oli maalattu islaminvastaisia graffiteja.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Moskeijan ulkopuolella Perthissä Australiassa räjähti tiistaina palopommi rukoushetken ollessa käynnissä. Kukaan ei loukkaantunut. Moskeijan ja islamilaisen collegen ulkopuolella parkissa ollut auto tuhoutui täysin ja kolme muuta vahingoittui.

Islaminvastaisia graffiteja oli maalattu seinään vahingoittuneiden autojen läheisyyteen, kertoi Länsi-Australian poliisi.

Moskeijan edustaja Yahya Adel Ibrahim sanoi, että vaikka Perthin yhteisöä on nyt kohdannut viha, yhteisö ei aio vastata tekoon vihalla ja syytöksillä.

”Tämä on yksilön tai ryhmän teko, eikä edusta suurempaa kokonaisuutta”, hän kirjoitti Facebookissa ja kertoi, että moskeijassa sisällä olleet rukoilijat eivät antautuneet pelolle, vaan veivät rukouksensa loppuun tapahtuneesta huolimatta.

Australian pääministeri Malcom Turnbull tuomitsi iskun vahvasti keskiviikkona ja korosti keskinäistä kunnioitusta perustavanlaatuisena osana Australiaa.

Islaminvastaisuudesta on tullut aiempaa silmiinpistävää Australiassa viime vuodesta lähtien. Sitä on ruokkinut huoli kotimaisesta ääriliikehdinnästä ja kansalaisten matkustamisesta Irakiin ja Syyriaan tukemaan jihadistiryhmiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat