Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

UM ei muuta matkustusohjettaan Turkkiin – Matkatoimisto: ”Lomailu jatkuu aivan normaalisti”

Kaikki omaisten tiedustelemat suomalaiset on tavoitettu, ulkoministeriöstä kerrotaan.

Ulkomaat
 
OSMAN ORSAL / Reuters
Istanbulin lentokentän lähtöselvityshalli terrori-iskun jälkeen.
Istanbulin lentokentän lähtöselvityshalli terrori-iskun jälkeen. Kuva: OSMAN ORSAL / Reuters

Ulkoministeriöllä ei ole vielä tiedossa, onko Istanbulin lentokentällä viime yönä tapahtuneessa terrori-iskussa suomalaisuhreja. Matkustusohjetta Turkkiin ei ole muutettu.

Tällä hetkellä ulkoministeriön järjestelmän kautta on tehty 208 matkustusilmoitusta Istanbuliin, osa iskun jälkeen.

Isku ei ole vaikuttanut Finnairin toimintaan, sillä yhtiöllä ei ole lainkaan Istanbulin lentoja.

”Operoimme ihan normaalisti ja seuraamme aktiivisesti tilannetta”, Finnairista sanotaan.

Aurinkomatkojen, Tjäreborgin, Deturin ja Finnmatkojen mukaan iskut eivät vaikuta mitenkään toimintaan. Toistaiseksi asiakkaat eivät ole ottaneet yhteyttä.

Suuret turistikohteet ovat kaukana Istanbulista ja niihin lennetään suoraan. Esimerkiksi suosittuun Antalyaan on matkaa 700 kilometriä.

”Turkissa on tapahtunut kaikenlaista pitkin talvea. Siinä mielessä ihmiset ovat hyvin kouliintuneet ja tietoisia, mitä tapahtuu missäkin. Jos on tarpeeksi etäisyyttä, se ei säikäytä samalla tavalla”, Finnmatkojen viestinnästä sanotaan.

Matkatoimistot eivät Tjäreborgia lukuun ottamatta järjestä matkoja Istanbuliin. Tilanteen takia Tjäreborg ei tällä hetkellä esittele Istanbulia matkakohteena muualla kuin sivuillaan.

Deturin toimitusjohtaja Mehmet Ahishali arvioi, että isku voi heikentää hetkeksi myyntiä. Isompaa vaikutusta hän ei usko sillä olevan.

”Turistikohteissa ei kuitenkaan ole tapahtunut mitään. Lomailu jatkuu aivan normaalisti, vaikka tilanne on toki erittäin ikävä.”

Suomalaisten Turkin-matkojen kysyntä on heikentynyt vain hiukan, rantalomia järjestävät matkatoimistot kertoivat ennen Istanbulin lentokenttäiskua.

Matkatoimistojen mukaan suomalaiset ovat pitäneet Turkista etenkin sen hyvän hinta-laatusuhteen takia.

Ahishalin mukaan viime vuoteen verrattuna Turkkiin matkustavia asiakkaita on ollut noin kymmenen prosenttia vähemmän tänä vuonna.

Sekä Deturilla että Aurinkomatkoilla lähes kaikki heinäkuun matkat Turkkiin on jo myyty loppuun. Ne eivät tee matkoja Istanbuliin, vaan ainoastaan Turkin rantakohteisiin.

Tui-matkailukonserniin kuuluvassa Finnmatkoissa Turkin-tarjontaa on vähennetty viime vuodesta niin, että matkoja on ollut nyt noin 40 prosenttia vähemmän myynnissä kuin viime vuonna. Ne on kuitenkin saatu myytyä.

Koko Euroopan tasolla Turkin turismin lamaantuminen näkyy selvästi Tui-konsernissa.

Finnmatkojen viestintäpäällikön Julia Melnikin mukaan Tuin kautta koko Euroopasta turisteja matkustaa Turkkiin tänä kesänä noin miljoona, kun vielä viime kesänä luku oli kaksi miljoonaa.

Tältä näyttää nyt sisällä Atatürkin lentoterminaalissa
Tältä näyttää nyt sisällä Atatürkin lentoterminaalissa
Itsemurhapommittajien isku aiheutti suurta tuhoa lentoterminaalin sisätiloissa. Uutistoimito Reutersin kuvaaja taltioi iskun jälkiä aamulla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat