Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki ja Venäjä hierovat sopua – presidentit keskustelivat puhelimessa ja sopivat tapaamisesta

Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin osoittivat Erdoğanin tiedotteen mukaan päättäväisyyttä keskinäisten suhteiden elvyttämiseen.

Ulkomaat
 
Reuters
Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin
Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin Kuva: Reuters

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja Venäjän presidentti Vladimir Putin puhuivat keskiviikkona puhelimessa sovittelevaan sävyyn. Molemmat osoittivat päättäväisyyttä elvyttääkseen keskinäiset suhteensa ja taistellakseen terrorismia vastaan, Erdoğan kertoo tiedotteessaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

Presidentit sopivat myös tapaavansa toisensa myöhemmin kasvotusten.

Puhelu järjestettiin sen jälkeen, kun Erdoğan pahoitteli maanantaina Putinille kirjeitse sitä, että Turkki pudotti venäläisen sotilaskoneen viime marraskuussa.

Venäjä oli tehnyt Erdoğanin pahoittelujen jälkeen aloitteen keskusteluista, ja keskiviikkoinen keskustelu oli kaksikon ensimmäinen lentokoneen ampumisen jälkeen.

Kremlin tiedottajan mukaan Erdoğan on esittänyt välikohtauksessa kuolleen venäläislentäjän omaisille ”sympatiansa ja syvimmät pahoittelunsa”. Turkin syyttäjät ovat lisäksi avanneet uudelleen lentäjän tappamisesta epäiltyyn turkkilaiseen kohdistuvan tutkinnan.

Turkin puolustusvoimat perusteli aiemmin ampumispäätöstä sillä, että kone olisi loukannut maan ilmatilaa. Venäjä kielsi ilmatilaloukkauksen ja asetti vastauksena talouspakotteita Turkkia vastaan.

Putin päätti sopuisan puhelun jälkeen lieventää pakotteita Turkkia vastaan.

”Pyydän Venäjän hallitusta aloittamaan prosessin, jolla normalisoidaan vaihtokauppaa ja taloudellisia suhteita Turkin kanssa”, Putin sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Putin kertoi, että myös venäläisten matkustusrajoitteista Turkkiin luovutaan. Hän esitti lisäksi turkkilaisille osanottonsa Istanbulin eilisen terrori-iskun vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat