Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC: Kaikki Walesin vuoristoon eksyneet koululaiset on löydetty

Vuoristoon eksyi keskiviikkona 26 lasta, jotka olivat vaeltamassa ilman aikuisia.

Ulkomaat
 
Minna Tiainen

Kaikki Etelä-Walesin vuoristoon eksyneet lapset on nyt löydetty, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Poliisin mukaan merivartioston pelastushelikopteri paikansi kadonneet, ja heidät on nyt viety varmuuden vuoksi sairaalaan tarkastukseen.

Walesissa käynnistettiin keskiviikkona puolilta päivin pelastusoperaatio, jossa etsittiin yli kahtakymmentä lasta, jotka olivat eksyneet vuoristoon. Lapset olivat liikkeellä Etelä-Walesin Brecon Beacons -alueella, Abercrafin kylän lähellä.

Lapset liikkuivat vuoristoalueella tiettävästi neljässä kuuden hengen ryhmässä. Mukana ei ollut aikuisia.

Kolme pelastustiimiä ja poliisi osallistuvat etsintäoperaatioon. Mukaan hälytettiin myös merivartioston pelastushelikopteri, joka poliisin mukaan onnistui lopulta paikantamaan lapset.

Etsijöillä oli pelastusoperaation aikana katkonaisesti puhelinyhteys lapsiin, ja näiden sijainti oli jatkuvasti suunnilleen tiedossa. Sankat pilvet kuitenkin haittasivat eksyneiden löytämistä.

Lapset ovat teini-ikäisiä ja kotoisin Hertfordshiresta, Itä-Englannista.

He olivat Walesissa suorittamassa Duke of Edinburgh Awardia. Se on 14–24 -vuotiaille suunnattu ohjelma, jonka puitteissa nuoret tekevät raskaita vaellusretkiä tarkoituksenaan kehittää muun muassa kestävyyttä, johtajan kykyjä ja tiimityöskentelytaitoja.

Yli 100 000 nuorta osallistuu ohjelmaan vuosittain. Kun he suuntaavat keskenään vuorille, vaaratilanteita voi esiintyä.

”Tällaista tapahtuu aika ajoin ryhmille, jotka ovat suorittamassa Duke of Edinburghia”, Andrew Evans pelastustiimistä totesi BBC:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat