Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusiseelantilaisessa kunnassa on liikaa työpaikkoja ja halpoja asuntoja – ”Nuorten työttömyys on kaksi, ei prosenttia, vaan ihmistä”

Pienellä uusiseelantilaisella kunnalla on ongelma, josta ei kovin moni kolkka maailmassa ”kärsi”.

Ulkomaat
 
Google
Kuva: Google

Pienellä uusiseelantilaisella kunnalla on ongelma, josta ei kovin moni kolkka maailmassa ”kärsi”. Kaitangata-nimisellä 800 asukkaan kunnalla on nimittäin liikaa työpaikkoja, liikaa edullisia asuntoja ja liian vähän ihmisiä, uutisoivat brittilehti The Guardian sekä uusiseelantilainen TVNZ-kanava.

Kaitangata onkin käynnistänyt uusien asukkaiden houkuttelemiseksi erityisen rekrytointiohjelman. Kunta tarjoaa taloja ja maaplänttejä maalaismaisemissa edullisesti 230 000 Uuden-Seelannin dollarilla eli noin 148 000 eurolla.

Kaitangatalainen talopaketti vaatisi noin 25 700 euron ennakkomaksun ja 128 000 euron lainan. 20 vuodessa kustannuksia kertyisi noin 218 euroa viikossa. Se on vähemmän kuin tyypillinen asukas maksaa Uudessa-Seelannissa Aucklandin kaupungissa pelkästä vuokrasta.

Töitä olisi tarjolla muuttajille runsaalla kädellä. Kaitangata kuuluu Cluthan piirikuntaan, jonka pormestari Bryan Cadogan laskee, että piirikunnassa on yli 1 000 vapaata työpaikkaa. Paikalliset asukkaat eivät riitä niiden täyttämiseen.

”Kun olin työtön ja minulla oli perhe ruokittavanani, Clutha antoi minulle mahdollisuuden. Nyt haluamme tarjota mahdollisuuden muille uusiseelantilaisille perheille, jotka saattavat kärsiä elämäntilanteestaan”, Cadogan sanoo.

Kaitangatan asunto-maapläntti-työ-paketin toivotaan houkuttelevan erityisesti suurten uusiseelantilaisten kaupunkien ihmisiä.

Cadogan kertoo TVNZ-medialle menettävänsä toivonsa ajatellessaan esimerkiksi aucklandilaisia, jotka työskentelevät nyt päivät ja yöt maksaakseen vuokransa, kun Kaitangatassa ”voi saada työn, talon ja elämän”.

”Olemme saaneet nuorten työttömyyden laskemaan kahteen. Emme kahteen prosenttiin, vaan kahteen työttömään nuoreen ihmiseen”, Cadogan sanoo The Guardianille.

Kaitangatan alueella on lukuisia merkittäviä työllistäjiä, kuten sahat ja juusto- ja maitotehtaat.

”Täällä on satoja ja satoja töitä, joista saa todella hyvän palkan ja jotka antavat ihmiselle mahdollisuuden”, Cadogan suitsuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat