Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi Misty-nimistä transsukupuolista ehdokkaina USA:n kongressivaaleissa

Utahin ja Coloradon ehdokkaat tekevät historiaa, jos tulevat valituiksi.

Ulkomaat
 

Kaksi transsukupuolista naista on valittu Utahin ja Coloradon esivaaleissa ehdokkaiksi Yhdysvaltain kongressivaaleihin, jotka pidetään marraskuussa.

Jos demokraattien ehdokkaat Misty Snow ja Misty Plowright tulevat lopulta valituiksi senaattiin ja edustajainhuoneeseen, he tekevät historiaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Snow, 30, utahilainen elintarvikekaupan myyjä, pyrkii Yhdysvaltain senaattiin, kun taas Plowright, 33, coloradolainen armeijan veteraani ja entinen Microsoftin työntekijä, pyrkii edustajainhuoneeseen.

Snow on ensimmäinen suuren puolueen asettama transsukupuolinen ehdokas senaattiin Yhdysvalloissa. Jos hän tulee valituksi, hän on myös kaikkien aikojen nuorin senaattori.

”En ole asettunut ehdolle sen vuoksi, että olen transnainen, mutta kokemukseni transsukupuolisena on antanut minulle empatiakykyä ymmärtää niitä ryhmiä, joista tuntuu siltä, ettei amerikkalainen unelma ole saavutettavissa”, hän sanoi tiedotteessa. ”Olen mukana antaakseni äänen niille, joilla ei ole ääntä.”

Snow ja Plowright valittiin esivaaleissa tiistaina. Edessä on tiukka kisa, sillä heidän kilpailijansa republikaanipuolueesta johtavat mielipidetiedusteluissa.

Plowright ei ole ensimmäinen transsukupuolinen, joka pyrkii edustajainhuoneeseen.

Edesmennyt Karen Kerin Vermontista pyrki edustajainhuoneeseen republikaanien listoilta vuonna 2000, mutta demokraattien Bernie Sanders vei tuolloin murskavoiton.

Sanders on nyt Vermontin edustaja senaatissa ja on pyrkinyt haastamaan Hillary Clintonin presidentinvaalien esivaalissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat