Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musta laatikko vahvistaa: Egyptairin turmakoneessa oli savua

Tähän mennessä kerätty data tukee aiempia tietoja, joiden mukaan koneessa havaittiin savua ennen putoamista.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti

Toukokuussa Välimereen pudonneen Egyptairin lentokoneen toisesta mustasta laatikosta on saatu ladattua tietoja. Uutistoimisto Reutersin mukaan tähän mennessä saatu data tukee aiempia tietoja, joiden mukaan koneessa havaittiin savua ennen putoamista.

Onnettomuutta tutkiva lautakunta tiedotti jo aiemmin, että lentotietoja kerännyt laite on saatu korjattua. Keskiviikkona lautakunta kertoi, että koko lennon tiedot vaikuttavat olevan tallella siihen asti, kun kone saavutti runsaan 11 kilometrin korkeuden. Tietoja tutkitaan edelleen.

Jo aiemmin on uutisoitu, että lentokoneen automaattinen tiedonsiirtojärjestelmä oli lähettänyt hälytysviestejä savusta koneen wc:ssä ja lentoelektroniikassa. Lautakunnan mukaan myös koneen hylyn osissa näkyy merkkejä kuumuudesta ja noesta koneen etuosassa.

REUTERS TV
Molemmat koneen mustista laatikoista on löydetty Välimerestä.
Molemmat koneen mustista laatikoista on löydetty Välimerestä.

Molemmat mustat laatikot löydettiin kesäkuussa Välimerestä. Laitteet olivat vaurioituneet pahoin, ja toinen niistä – ohjaamon ääniä tallentanut nauhuri – on edelleen korjattavana.

Mustista laatikoista saatavien tietojen toivotaan valottavan, miksi varhain toukokuun 19. päivänä Pariisista Kairoon lähtenyt MS804-lento katosi tutkasta ja syöksyi mereen. Turmassa kuoli 66 ihmistä.

Egyptairin turma oli toinen vakava lento-onnettomuus samalla alueella vuoden sisällä. Lokakuussa 224 ihmistä kuoli, kun venäläinen matkustajakone putosi Siinain niemimaan yllä. Turman syynä uskotaan olleen pommi-isku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat