Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat Euroopalle: Höllentäkää talouskuria, jotta brexitin aiheuttanut populismi laantuu

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on huolissaan brexitin vaikutuksista maailmantalouteen. Hän kannustaa päättäjiä niin EU:ssa, Yhdysvalloissa kuin Kiinassa elvyttävämpään talouspolitiikkaan.

Ulkomaat
 
Obama: "Olosuhteisiin turhautuminen on yleistä muuallakin kuin Britanniassa"
Obama: "Olosuhteisiin turhautuminen on yleistä muuallakin kuin Britanniassa"
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui Kanadan parlamentille Yhdysvaltain, Kanadan ja Meksikon huippukokouksessa. Obama huomautti, että vaikka brexitin olosuhteet ovat erityiset Britanniassa, ihmisten turhautumisen tunne myös muualla on kasvanut. Presidentti vakuutti uskovansa, että sekä EU että Britannia kehittävät suunnitelman, miten edetä tilanteessa brexitin jälkeen.

Yhdysvallat kehottaa Euroopan päättäjiä höllentämään kireää talouspolitiikkaansa ja keskittymään kasvun luomiseen, jotta Britannian EU-eroon eli brexitiin ajaneet populistiset voimat laantuvat.

Sanomalehti The Financial Timesille puhuneiden korkea-arvoisten virkamiesten mukaan Yhdysvaltain välitön huoli on auttaa Euroopan maiden kireiden suhteiden liennyttämisessä.

Yhdysvallat haluaa rohkaista maita käymään eroneuvottelut organisoidusti, jotta suurempi vahinko transatlanttiselle liitolle vältettäisiin. Yhdysvaltain korkein johto ei tällä hetkellä usko, että brexit kyetään välttämään.

Välittömien ongelmien lisäksi Yhdysvallat on huolissaan siitä, että Saksan kaltaiset johtavat eurooppalaiset valtiot eivät suostu tekemään enemmän talouskasvun eteen.

Presidentti Barack Obaman hallinnon virkamiehen mukaan Eurooppa tarvitsee löysempää finanssipolitiikkaa, jotta se voi kamppailla ”keskustaa ja maltillisuutta nakertavaa populismia” vastaan.

”Meidän kantamme on edelleen se, että työpaikkojen ja talouskasvun kannalta olisi viisasta höllentää talouskuria”, virkamies sanoo.

Obaman mukaan on olemassa ”aitoja, pitkäaikaisia huolia maailmantalouden kasvusta”, jos brexit todella tapahtuu.

”Se jäädyttäisi investointeja Britanniassa ja muualla Euroopassa. Koska maailmantalouden kasvuvauhti on jo heikkoa, tällainen kehitys ei auta.”

Obama, joka vieraili Kanadassa keskiviikkona, kertoi aikovansa kehottaa eurooppalaisia ja muita päättäjiä tekemään enemmän maailmantalouden kasvun eteen G20-kokouksessa Kiinassa syyskuussa.

”Oli kyse sitten siitä, että suurta ylijäämää kerryttävä Saksa lisäisi menojaan tai Eurooppa kokonaisuutena lieventäisi niukkuuspolitiikkaansa, on olemassa paljon toimia, joita jokainen meistä voi tehdä globaalin talouden vahvistamiseksi”, Obama sanoi The Financial Timesin mukaan.

Yhdysvallat voisi Obaman mukaan lisätä esimerkiksi infrastruktuuri-investointejaan ja Kiina voisi kiihdyttää kotimaista kulutusta.

KEVIN LAMARQUE / Reuters
Kanadassa keskiviikkona puhunut Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on huolissaan Euroopan populistisista voimista.
Kanadassa keskiviikkona puhunut Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on huolissaan Euroopan populistisista voimista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat