Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini Sky Newsille: Britannian käyttäminen varoittavana esimerkkinä vahingoittaisi myös EU-maita

Ulkoministeri kertoi brittiuutiskanavalla olevansa Britannian ”suuri ystävä”.

Ulkomaat
 
Irene Stachon / Lehtikuva
Soini matkusti keskiviikkona Britanniaan tapaamaan sidosryhmiä ja selvittämään kansanäänestyksen jälkeistä tilannetta. Hän piti tiedotustilaisuuden ennen matkaa.
Soini matkusti keskiviikkona Britanniaan tapaamaan sidosryhmiä ja selvittämään kansanäänestyksen jälkeistä tilannetta. Hän piti tiedotustilaisuuden ennen matkaa. Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

Ulkoministeri Timo Soini (ps) toivoo koko Euroopalta yhteistyötä ja ”käsi kädessä tulevaisuuteen kulkemista” brittiuutiskanava Sky Newsin haastattelussa.

Toimittaja kysyi Soinilta, onko EU:lla painetta tehdä Britanniasta varoittava esimerkki siitä, ettei EU:sta irtautuminen kannata. Britannian kansanäänestys viime viikon torstaina päättyi EU-eroa haluavien voittoon.

”Se olisi erittäin epäviisasta, ja se vahingoittaisi sekä EU:ta ja sen jäsenvaltioita että Britanniaa”, Soini vastasi.

Soinin mukaan kaikkien eurooppalaisten on tehtävä yhteistyötä ja mentävä tulevaisuutta kohti käsi kädessä riippumatta siitä, ovatko kaikki osana EU:ta vai eivät. Hän huomauttaa, että Norja, Islanti ja Sveitsi ovat hyviä esimerkkejä suhteiden hoitamisesta EU:n ulkopuolisten maiden kanssa.

Kysymykseen siitä, onko fixit eli Suomen lähtö EU:sta todennäköinen, Soini vastaa viittaamalla hallitusohjelmaan. Hän toteaa, että nykyhallituksen ohjelmassa kansanäänestystä asiasta ei mainita, vaikka keskustelu aiheesta onkin ”auki ja äänekästä”.

Soini ei ota kantaa siihen, onko kansanäänestys perussuomalaisten vaaliohjelmassa vuoden 2019 vaaleissa. Hän toteaa, että asiasta päättävät puolueen jäsenet.

The Telegraph siteeraa Soinin Sky News Tonight -haastattelua verkkosivuillaan. Soinin mukaan EU:n ja Britannian välisissä neuvotteluissa ei pitäisi olla ”punaisia viivoja”. Hän arvioi, että vapaa liikkuvuus on yksi neuvotteluiden suurimmista teemoista.

”Olen Britannian suuri ystävä, ja koko Euroopan pitäisi olla. Kun sokkiaallot ovat menneet, luomme järkevän lähestymistavan”, The Telegraph kertoo Soinin sanoneen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat