Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aseistetut poliisit partioivat kesällä Ranskan uimarannoilla

Poliisien ammattiliiton edustajan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun rantapelastajina toimivat poliisit aseistetaan.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Eric Gaillard / Reuters
LCI:n mukaan rannoilla työskenteleviä CRS-joukkojen poliiseja korvataan paikallisilla poliiseilla. Poliisi valvoi uimakieltoa Nizzan uimarannalla kesäkuussa 2012.
LCI:n mukaan rannoilla työskenteleviä CRS-joukkojen poliiseja korvataan paikallisilla poliiseilla. Poliisi valvoi uimakieltoa Nizzan uimarannalla kesäkuussa 2012. Kuva: Eric Gaillard / Reuters

Ranskassa kiristetään terrorismin vastaisia turvatoimia kesälomakauden alkaessa. Osa uimarannoilla partioivista, mellakkapoliisi CRS:ään kuuluvista hengenpelastajapoliiseista saa tänä kesänä luvan kantaa asetta, kertoo ranskalainen Europe 1 -radiokanava.

The Guardian -lehden mukaan poliiseille annetaan erityiset kotelot aseiden kuljettamiseen ja käytössä on myös luotiliivejä. Rannoilla on ennenkin partioinut uima-asuisia hengenpelastajapoliiseja, mutta aiemmin varusteina on ollut vain pamppuja ja käsirautoja.

Rannoilla työskentelevien CRS-poliisien määrää on tosin vähennetty, koska muun muassa jalkapallon EM-kilpailut vievät paljon poliisin resursseja, kertoo LCI-kanava. Heitä korvataan muun muassa paikallisilla poliisivoimilla.

Poliisien ammattiliiton (Unité SGP Police FO) edustaja Nicolas Comte kertoo Europe 1 -kanavalle, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun rantapelastajina toimivat poliisit aseistetaan.

Päätarkoituksena on hänen mukaansa poliisien oma turvallisuus, sillä terroristit valitsevat usein poliiseja maalitaulukseen.

”Lisäksi kyse on siitä, että voidaan varmistaa uimareiden turvallisuus ja olla valmiina reagoimaan, jos rannalla tapahtuu aseellinen hyökkäys”, Comte kertoo.

Hän vakuuttelee myös, että rantatunnelma säilyy eivätkä aseistetut poliisit erotu tavallisista hengenpelastajista.

Poliisien aseistus ja turvallisuus nousivat keskusteluun Ranskassa, kun Pariisissa asunut poliisikomentaja ja hänen vaimonsa tapettiin aiemmin kesäkuussa. Hyökkääjä oli tuomittu vuonna 2013 osallistumisesta jihadistisen ryhmän toimintaan.

Myös marraskuun terrori-iskut Pariisissa ovat kiristäneet turvatoimia, ja maassa on edelleen voimassa poikkeustila. Varsinkin heinäkuussa järjestettäviä jalkapallon EM-kisoja pidetään mahdollisena terroristien kohteena.

Lisäksi Tunisian Soussessa ammuttiin viime kesänä terrori-iskussa 38 ihmistä, mikä on herättänyt huolta rantakohteiden turvallisuudesta. Ranskan rantakohteisiin ei tiedetä kohdistuneen mitään tiettyä terroriuhkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat