Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki: Istanbulin itsemurhapommituksista epäillyt ovat venäläinen, uzbekistanilainen ja kirgisialainen

Turkin poliisi on pidättänyt 13 ihmistä epäiltyinä yhteyksistä lentokenttäiskuun

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Tältä näyttää nyt sisällä Atatürkin lentoterminaalissa
Tältä näyttää nyt sisällä Atatürkin lentoterminaalissa
Itsemurhapommittajien isku aiheutti suurta tuhoa lentoterminaalin sisätiloissa. Uutistoimito Reutersin kuvaaja taltioi iskun jälkiä aamulla.

Turkissa tiistaina tapahtuneen itsemurhapommi-iskun hyökkääjiksi epäillyt ovat venäläinen, uzbekistanilainen ja kirgisialainen, kertoo Turkin hallituksen viranomainen uutistoimisto Reutersin mukaan.

Aiemmin torstaina esimerkiksi Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu Agency kertoi, että Turkin poliisi oli ottanut kiinni 13 ihmistä epäiltyinä yhteyksistä Istanbulin iskuun. Heistä neljän on kerrottu olevan ulkomaalaisia.

Tiistain iskussa on nyt kuollut 43 ihmistä, joista 19 ulkomaalaisia. Arviolta 239 loukkaantui, kun kolme rynnäkkökivääreillä aseistautunutta miestä ammuskeli Atatürkin lentokentällä Istanbulissa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan monet uhreista olivat lentokentän työntekijöitä.

Ensin hyökkääjät ammuskelivat lentokentän ulkopuolella, minkä jälkeen kaksi heistä meni sisälle terminaaliin ja räjäytti itsensä. Kolmas hyökkääjä räjäytti itsensä sisäänkäynnillä.

Viranomaiset sanoivat aiemmin Reutersille, että hyökkääjien tunnistaminen oli ollut vaikeaa, koska heidän ruumiistaan ei ollut paljon jäljellä.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman turvallisuuslähteen mukaan jo alun perin ainakin yhden tekijöistä epäillään olleen ulkomaalainen.

”Tutkimme sitä mahdollisuutta, että mukana on ollut ulkomaalaisia. Todennäköisesti ainakin yksi [hyökkääjistä] on ulkomaalainen, mutta tutkinta on yhä käynnissä”, nimetön lähde kertoi torstaina.

Mikään ryhmittymä ei ole toistaiseksi ottanut iskua nimiinsä, mutta sen yksityiskohdat viittaavat terroristijärjestö Isisiin. Viranomaiset uskovat, että Isis on iskun takana.

Anadolu Agencyn mukaan poliisi on tehnyt iskun jälkeen useita ratsioita Istanbulissa ja maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Izmirissä.

MURAD SEZER / Reuters
Turkin liput liehuivat puolitangossa terrori-iskun jälkeen Istanbulin lentokentällä keskiviikkona.
Turkin liput liehuivat puolitangossa terrori-iskun jälkeen Istanbulin lentokentällä keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat