Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta lakia sovellettiin ensimmäisen kerran: Tanskan poliisi takavarikoi viiden turvapaikanhakijan rahat

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tanskan kiisteltyjä pakolaislakeja on sovellettu käytäntöön

Ulkomaat
 
Minna Tiainen
SCANPIX DENMARK
Tanskalaispoliisi tarkisti Saksasta tulevia ajoneuvoja Krusan raja-asemalla tammikuun alussa 2016.
Tanskalaispoliisi tarkisti Saksasta tulevia ajoneuvoja Krusan raja-asemalla tammikuun alussa 2016. Kuva: SCANPIX DENMARK

Tanska on soveltanut ensi kertaa kiisteltyä lakia, joka mahdollistaa turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoimisen, The Guardian -lehti kertoo. Tanskan poliisi otti kahdelta mieheltä ja kolmelta naiselta yhteensä reilun 17 400 euron verran rahaa.

Turvapaikanhakijat otettiin kiinni myöhään tiistaina Kööpenhaminan lentokentällä, jossa olivat käyttäneet väärennettyjä passeja. Heidän ikänsä vaihtelivat 26 ja 35 vuoden välillä. He hakivat välittömästi turvapaikkaa.

Takavarikon mahdollistava laki otettiin käyttöön noin viisi kuukautta sitten, mutta sitä ei ole aiemmin sovellettu.

Laki mahdollistaa turvapaikanhakijoiden tutkimisen sen jälkeen, kun he ovat saapuneet maahan. Sen nojalla tulijoilta voidaan takavarikoida sellainen ei-välttämätön omaisuus, jonka arvo on yli 10 000 Tanskan kruunua (noin 1 344 euroa) ja jolla ei ole omistajalleen välttämätöntä tunteellista merkitystä.

Tanskan hallitus perusteli lakia niin, että sen avulla kerättyjä varoja käytettäisiin maahantulijoiden asumis- ja ruokamenojen kattamiseen turvapaikkahakemuksen käsittelyaikana. Lakia on kritisoitu nöyryyttäväksi ja epähumaaniksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat