Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palestiinalaismies tunkeutui Israelissa asuneen teinin makuuhuoneeseen ja puukotti tämän kuoliaaksi

Hyökkäys tapahtui Länsirannalla juutalaissiirtokunnassa. Myös Netanyan rantakaupungissa puukotettiin torstaina kahta.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
AMMAR AWAD / Reuters
Puukotuksessa loukkaantunut vartija siirrettiin sairaalaan Jerusalemissa torstaina.
Puukotuksessa loukkaantunut vartija siirrettiin sairaalaan Jerusalemissa torstaina. Kuva: AMMAR AWAD / Reuters

Palestiinalainen tappoi 13-vuotiaan tytön Länsirannalla juutalaissiirtokunnassa, Israelin armeija kertoo. Tyttö puukotettiin torstaina makuuhuoneessaan Kiryat Arban siirtokunnassa, Hebronin kaupungin ulkopuolella.

Tytöllä oli sekä Israelin että Yhdysvaltain kansalaisuus.

Paikalle saapuneet vartijat ampuivat tappajan. Sitä ennen hyökkääjä ehti haavoittaa yhtä heistä.

Puukottaja oli 19-vuotias mies, joka oli kotoisin läheisestä palestiinalaiskylästä. Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun mukaan tappajan koti tuhotaan ja hänen sukulaistensa luvat työskennellä Israelissa perutaan.

Netanjahu myös vaati palestiinalaisjohtajia tuomitsemaan hyökkäyksen ja lopettamaan ”yllyttämisen”, jota hän syyttää viime kuukausien väkivallanteoista.

Kiryat Arban siirtokunnassa on yli 7 000 asukasta. Myös läheisen Hebronin kaupungin keskustassa asuu useita satoja juutalaisia tiukasti vartioidulla alueella. Kaupungissa asuu yli 200 000 palestiinalaista. Juutalaisten läsnäolo alueella aiheuttaa jatkuvia, usein väkivaltaiseksi äityviä jännitteitä.

Israelissa tapahtui torstaina myös toinen puukotustapaus. Arabiksi tunnistettu nuori mies puukotti kahta ihmistä Netanyan merenrantakaupungissa. Poliisin mukaan toinen uhreista haavoittui vakavasti ja toinen jossain määrin.

Siviili ampui puukottajan kuoliaaksi.

Palestiinalaiset ovat tappaneet vajaan vuoden sisällä 33 israelilaista ja kaksi Yhdysvaltain kansalaista, jotka olivat vierailemassa Israelissa. Pääosin uhrit on tapettu puukottamalla.

Israelin joukot ovat ampuneet ainakin 198 palestiinalaista, joista 134 oli Israelin mukaan hyökkääjiä. Muut kuolivat muunlaisissa yhteenotoissa ja protesteissa.

Palestiinalaisjohtajat ovat syyttäneet omiensa väkivallanteoista epätoivoa, joka syntyi Israelin siirtokuntien laajentumista koskeneiden rauhanneuvottelujen epäonnistumisesta vuonna 2014. Israel sen sijaan syyttää palestiinalaismedian väkivaltaan yllyttämistä sekä kotiongelmia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat