Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan ex-liittokansleri Helmut Kohl varoittaa painostamasta brittejä

Saksan entinen liittokansleri vaatii Bild-lehdessä EU:lta hengähdystaukoa.

Ulkomaat
 
Thomas Peter / Reuters
Helmut Kohl
Helmut Kohl Kuva: Thomas Peter / Reuters

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl, 86, varoittaa saksalaisessa Bild-lehdessä Euroopan unionin maita kovuudesta ja kiireestä Britannian EU-eron käsittelyssä.

Kristillisdemokraatti Kohlin mukaan olisi jättimäinen virhe EU:lta lyödä ovet Britannialta kiinni. Hänen mukaansa nyt tarvitaan harkintaa. Lisäksi brittien pitää ensin päättää itse, mitä he haluavat.

Tänään torstaina on kulunut viikko siitä, kun 52 prosenttia briteistä äänesti brexitin eli Britannian EU-eron puolesta. Sen jälkeen useiden EU-maiden johtajat ja komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ovat vaatineet nopeita toimia Britannian eron käsittelyyn.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on perännyt, ettei epävirallisia tai virallisia keskusteluja aloitettaisi, ennen kuin britit ovat jättäneet virallisen eroanomuksensa.

Helmut Kohlin mukaan unionin pitäisi ottaa nyt Britannian kanssa hengähdystauko, astua yksi askel taaksepäin ja hitaasti kaksi askelta eteenpäin, sellaisella vauhdilla, johon jäsenmaat ovat valmiita.

Helmut Kohl oli Saksan liittokansleri vuosina 1982–1998, ja hän oli keskeisessä roolissa Saksojen yhdistymisprosessissa. Kohl on halvaantunut, mutta hänen ajattelunsa on yhä kirkasta. Hän kommunikoi lyhyin lausein ja eleitä käyttämällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat