Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katolisen kirkon kardinaali erotti neljä pedofiilipappia virastaan

Kardinaali Philippe Barbarin sanoi muidenkin pappien olleen ”erityisten toimenpiteiden kohteina”.

Ulkomaat
 

Lyonin katolisen kirkon kardinaali Philippe Barbarin ilmoitti torstaina erottaneensa neljä pedofiliasta syytettyä pappia. Hänen mukaansa Ranskan oikeusviranomaiset tietävät näiden pappien rikollisista teoista. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Barbarin sanoi, että kyseiset papit ovat työskennelleet Lyonissa keskisessä Ranskassa, mutta ei paljastanut heistä yksityiskohtaisempia tietoja.

Barbarinin mukaan myös muut papit olivat ”erityisten toimenpiteiden kohteina”. Hän ei kuitenkaan tarkentanut tätäkään lausuntoa, eikä kertonut, kuinka monesta papista on kyse.

Ranskan vaikutusvaltaisimpiin katolisiin johtajiin lukeutuva Barbarin erotti papit kolme viikkoa sen jälkeen, kun poliisi oli kuulustellut häntä nuorten poikien seksuaalisen hyväksikäytön salaamisesta.

Barbarinia syytettiin siitä, ettei hän ollut kyennyt erottamaan hiippakuntaansa kuuluvaa pappi Bernard Preynatia virastaan, vaikka Barbarin oli tiennyt tämän hyväksikäyttäneen nuoria poikia 1990-luvun alussa.

Preynat sai kenkää papin tehtävistä aiemmin tänä vuonna.

Monet pedofilian uhrit ovat Reutersin mukaan valittaneet, että kardinaali Barbarin ei ole aktiivisesti raportoinut hyväksikäytöistä viranomaisille ja on antanut syytettyjen pappien jatkaa virassaan.

Barbarin on kiistänyt tehneensä mitään väärää, mutta huhtikuussa hän tunnusti, että on tapahtunut ”virheitä johtamisessa ja joidenkin pappien virkaan nimittämisessä”.

Viime vuosikymmeninä julkisuuteen on kantautunut useita tapauksia, joissa katolisen kirkon pappien on todettu käyttäneen lapsia seksuaalisesti hyväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat