Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rasististen rikosten ilmoitukset viisinkertaistuivat Britanniassa EU-äänestyksen jälkeen

Britannian poliisi kertoo, että rasistisiin rikoksiin liittyvät valitukset ovat viisinkertaistuneet EU-äänestyksen jälkeen.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Neil Hall / Reuters
Mielenosoittajat kokoontuivat vastustamaan rasismia ja fasismia Lontoossa maaliskuussa 2014.
Mielenosoittajat kokoontuivat vastustamaan rasismia ja fasismia Lontoossa maaliskuussa 2014. Kuva: Neil Hall / Reuters

Rasistiset rikokset ovat lisääntyneet huomattavasti Britanniassa EU-äänestyksen jälkeen, The Guardian -lehti kertoo. Kehitys näkyy poliisin ylläpitämillä True Vision -verkkosivulla, johon kirjataan viharikoksia.

Sivustolle ilmoitetut tapaukset ovat viisinkertaistuneet viime torstaista. Aiemmin sinne on kirjattu keskimäärin 63 valitusta viikossa. Torstain EU-äänestyksen jälkeen tapauksia on tullut 331.

Rasistiset purkaukset ovat olleet jatkuva teema Britanniassa EU-äänestyksen tuloksen selviämisen jälkeen. Poliisijohtaja Sara Thorntonin mukaan vähemmistöt ovat viime päivinä joutuneet niin sanallisen kuin harvoissa tapauksissa myös fyysisen häirinnän kohteiksi.

Esimerkiksi Yorkshiressa ja Birminghamissa on levitelty äärioikeistolaisia ja islaminvastaisia mainoslehtisiä. Poliisi tutkii parhaillaan tapausta, jossa vanhuksia jouduttiin evakuoimaan päiväkeskuksesta mustien yhteisöön kohdistuvien uhkausten vuoksi.

Thorntonin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että Britannian poliisia pyydetään tästä lähin tuottamaan viikoittaisia tietoja viharikosten kehityksestä. Näin poliisi pyrkii selventämään kokonaiskuvaa ongelman laajuudesta.

EU-eroa kannattaneita on syytetty muukalaisvihan ja rasimin lietsomisesta. Eroa puoltanut kampanja markkinoi sanomaansa osittain viestittämällä, että EU:sta eroaminen antaisi Britannialle mahdollisuuden pysäyttää hallitsematon maahanmuutto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat