Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hubble-teleskooppi kuvasi revontulien tanssia Jupiterin pinnalla

Jupiterissa revontulet kattavat Maapallon pinta-alaa suuremman alueen.

Ulkomaat
 

Maapallo ei ole ainoa paikka, jossa voi nähdä revontulia. Hubble-avaruusteleskooppi on kuvannut taivaanvalojen tanssia Jupiterin pinnalla.

Kuvat ja videot on otettu osana meneillään olevaa tutkimusta, jonka aikana Hubble kuvaa Jupiterin revontulia noin kuukauden ajan.

”Nämä revontulet ovat hyvin dramaattisia ja kaikkien aktiivisimpien joukossa, mitä ole koskaan nähnyt. Aivan kuin Jupiterilla olisi ilotulitus”, sanoo tutkimusta johtava Jonathan Nichols Leicesterin yliopistosta.

Maahan verrattuna Jupiterin revontulet ovat valtavia: ne kattavat maapalloa suuremman alueen planeetan pinnalla. Niissä on myös satoja kertoja enemmän energiaa.

Revontulia esiintyy Maapallon ja Jupiterin lisäksi Saturnuksella, Uranuksella ja Neptunuksella. Ilmiö aiheutuu siitä, että aurinkotuulen varatut hiukkaset törmäävät planeetan kaasukehän atomeihin. Revontulia voi nähdä planeettojen napa-alueilla.

Harvemmin tiedetään, että revontulia esiintyy myös Maan eteläisellä pallonpuoliskolla. Siellä ilmiötä kutsutaan nimellä eteläntuli (aurora australis).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat