Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin myöhästyi Niinistön tapaamisesta – odotettiin Naantaliin kello 15

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöhästynyt jopa paavin tapaamisesta.

Ulkomaat
 
Karla Kempas
Niinistö ja Putin kättelivät rennosti median edessä
Niinistö ja Putin kättelivät rennosti median edessä
Näin sujui kättely lehdistön edessä, kun presidentti Sauli Niinistö otti vastaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin Naantalin Kultarannassa 1. heinäkuuta 2016. Toimittaja: Eeva Palojärvi, kuvaus: Seppo Kärki ja Juhani Niiranen, leikkaus: Heidi Lämsä

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa tänään perjantaina tasavallan presidentti Sauli Niinistön presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa.

Aiemmin Niinistön arvioitiin vastaanottavan Putinin Kultarannan pihalla kello 15.00 iltapäivällä. Hän saapui kuitenkin paikalle vasta noin kello 16.

Putin tunnetaan myöhästelystään. Hänellä on ollut tapana antaa muiden odottaa tapaamistaan, vaikka tapaaminen olisikin sovittu toisen valtionjohtajan kanssa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel, eli yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista johtajista, sai odottaa Putinin kohtaamista ItalianMilanossa vuonna 2014 viisi tuntia, ennen kuin Venäjän presidentti ilmestyi paikalle.

Myöhästyminen saattoi sisältää viestin, sillä päättäjien keskustelun aiheena oli silloin Ukrainan kriisi.

Myös Sauli Niinistö on odottanut Putinin tapaamista. Vuoden 2013 kesäkuussa, Suomen presidentti odotteli Putinia kaksi tuntia, ennen kuin työvierailu alkoi Kultarannassa.

Myöhässä alkaneissa neuvotteluissa puhuttiin raja-asioista, kauppasuhteista, Syyriasta, arktisesta yhteistyöstä ja Suomen uudesta puolustuspoliittisesta selonteosta.

Saman vierailun aikana Putin paljasti, että tietovuotaja Edward Snowden on Venäjällä ”kauttakulkumatkalla”.

Myöhästely on maailmanhistoriassa tunnettu vallan käytön tapa, jolla osoitetaan arvovaltaa. Putinin lisäksi esimerkiksi brittipoliitikko Winston Churchillin kerrotaan odotuttaneen häntä loukannutta kansanedustajaa.

Putinin myöhästelyltä tuntuu olevan turvassa ani harva. Putin on nimittäin myöhästynyt myös paavi Franciscuksen ja kuningatar Elisabethin tapaamisista.

Putinin myöhästely on niin legendaarista, että siitä on tehty jopa nettipeli.

Niinistö ja Putin keskustelevat presidentin kanslian mukaan Suomen ja Venäjän suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyrian ja Lähi-idän tilanteesta.

Presidenttien keskustelujen ja lehdistötilaisuuden jälkeen ohjelma jatkuu työpäivällisellä.

Päivälliselle osallistuvat presidenttien lisäksi elinkeinoministeri Olli Rehn ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministeri Sergei Donskoi ja varatalousministeri Aleksei Lihatshev.

Daniel Dal / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin neuvottelivat Milanossa 17. lokakuuta 2014. Merkel sai odottaa Putinin kohtaamista viisi tuntia.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin neuvottelivat Milanossa 17. lokakuuta 2014. Merkel sai odottaa Putinin kohtaamista viisi tuntia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat