Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävallan vaalien uusiminen on ainoa oikea tapa korjata suuri virhe

Itävalta on sisäpoliittisesti täysin kahtia jakautunut. Jos presidentinvaalia ei olisi uusittu, jännitteet olivat saaneet vielä lisää polttoainetta, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Tiina Rajamäki.

Ulkomaat
 

Itävallan perustuslakituomioistuimen tuomareiden takana seinällä lukee kultaisin kirjaimin: ”Itävalta on perustuslaillinen demokratia.”

Siitä saatiin perjantaina puoliltapäivin vahva todiste. Perustuslain 141. pykälän mukaan vaalituloksen mitätöinti edellyttää sitä, että vaalin toimituksessa on täytynyt tapahtua virheitä ja virheet ovat voineet mahdollisesti muuttaa vaalin kulkua.

Perustuslakituomioistuin on koko kesäkuun selvittänyt, pitivätkö Vapauspuolueen valituksen väitteet liian aikaisesti avatuista kirjevaalin kuorista paikkaansa. Ne olisi lain mukaan saanut avata vasta vaalipäivän jälkeisenä aamuna, mutta monessa piirissä niitä laskettiin jo sunnuntaina.

Kyllä, virheitä oli tapahtunut, ja ainoa mahdollisuus oikaista ne on järjestää vaalien toinen kierros oikeistopopulisti Norbert Hoferin ja vihreän Alexander van der Bellenin välillä uudelleen.

Itävalta on sisäpoliittisesti täysin kahtia jakautunut. Jos presidentinvaalia ei olisi uusittu, jännitteet olivat saaneet vielä lisää polttoainetta. Vaalin asetelma on muuttunut merkittävästi. Sitten toukokuun vaalipäivän brittienemmistö äänesti Britannian EU-eron puolesta.

Norbert Hofer on jo lausunut sanan Öxit, Van der Bellen pitää EU-yhteistyötä ainoana mahdollisena Itävallan tulevaisuuden linjana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat