Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppaan Välimeren kautta pyrkineitä ihmisiä on vuonna 2016 kuollut jo lähes 3 000

Kaikkiaan Välimeren kautta Eurooppaan saapuneiden siirtolaisten ja pakolaisten määrä kasvoi 225 000 tulijaan viime vuoden 146 000:sta, uudet tilastotiedot kertovat.

Ulkomaat
 
Giorgos Moutafis / Reuters
Kreikan merivartiosto pelasti alukseensa Kreikan saaristossa Välimerellä siirtolais- ja pakolaisjoukon mukana pyrkineen pienen tytön tämän vuoden helmikuussa.
Kreikan merivartiosto pelasti alukseensa Kreikan saaristossa Välimerellä siirtolais- ja pakolaisjoukon mukana pyrkineen pienen tytön tämän vuoden helmikuussa. Kuva: Giorgos Moutafis / Reuters

Välimerellä on kuollut ennätysmäärä Eurooppaan pyrkineitä ihmisiä kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, kansainvälinen siirtolais- ja maanmuuttokysymysten yhteistyöjärjestö IOM kertoo.

Tammikuun alusta kesäkuun loppuun mennessä Välimerellä oli kuollut noin 2 900 ihmistä eli runsaat tuhat ihmistä enemmän kuin viime vuoden vastaavan ajanjakson aikana, IOM:n kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

Kesäkuussa merellä hukkui yhteensä 383 ihmistä eli keskimäärin vajaat 13 ihmistä jokaista päivää kohden.

Uutistoimisto Reutersin mukaan menehtyneiden ihmisten määrä saavutti tammi–kesäkuussa uuden kaikkien aikojen ennätyksen.

”Melkein kolmetuhatta kuollutta ihmistä on todella hälyttävää”, sanoi IOM:n edustaja Joel Millman Reutersille.

IOM on lyhenne International Organization for Migration -järjestön nimestä. Järjestö tekee siirtolais- ja maahanmuttokysymyksessä läheistä yhteistyötä eri maiden hallitusten ja ylikansallisten järjestöjen kanssa.

Kaikkiaan kesäkuuhun loppuun mennessä Euroopaan oli meritse saapunut Italian, Kreikan, Kyproksen ja Espanjan kautta yhteensä 225 100 siirtolaista ja pakolaista. Viime vuonna vastaavaan aikaan Euroopaan saapui Välimerta pitkin 146 000 siirtolaista ja pakolaista.

Millmanin mukaan Eurooppaan pyrkijöiden määrä tuskin lähiaikoina supistuu. On epätodennäköistä, että turvallisuustilanne ja yleiset olot paranevat Libyassa, Syyriassa ja muissa sotimisen rampauttamissa valtioissa.

”Eurooppa on tehnyt poikeukksellista työtä. Se on pelastanut tuhansia ihmisiä. Mutta melkein kolmetuhatta menehtynyttä tarkoittaa sitä, että kaikkea sitä, mitä pitäisi tehdä, ei ole vielä tehty”, Millman sanoi Reutersille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat