Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset kertoivat uusiseelantilaisen kunnan liioista työpaikoista – hetkessä yli 10 000 kyselyä ympäri maailmaa

800 asukkaan Kaitangata kylpee maailmanlaajuisessa suosiossa.

Ulkomaat
 
Google
Kuva: Google

800 asukkaan kokoisella uusiseelantilaisella kunnalla oli erikoinen ongelma: liian vähän ihmisiä ja liikaa työpaikkoja. Kun Kaitangata-nimisen kunnan ongelma tuli muutamia päiviä sitten julkisuuteen, alkoi kuitenkin tapahtua.

Kaitangatalla oli yli 1 000 vapaata työpaikkaa. Kaitangata houkutteli ihmisiä muuttamaan kuntaansa tarjoamalla asuntoja ja maaplänttejä poikkeuksellisen edulliseen hintaan. Nyt kunta on saanut yli 10 000 kyselyä eri puolilta maailmaa, kertoo brittimedia The Guardian.

”Meitä on jysäytetty. Paikalliset ihmiset ovat piristyneet huomattavasti, emmekä tiedä, kuinka tässä tilanteessa toimia. Emme ole valmistautuneet tähän”, sanailee Cluthan piirikunnan pormestari Bryan Cadogan. Kaitangata kuuluu Cluthan piirikuntaan.

Cadogan kertoo, että hänen puhelimessaan on yli 5 000 vastaamatonta viestiä. Tuhansia muita viestejä on tullut sähköpostitse ja sosiaalisen median kautta.

Asuntoja ja maaplänttejä 148 000 euron hintaan kaupitteleva kaitangatalainen maidontuottaja Evan Dick sanoo niin ikään häkeltyneensä kansainvälisestä huomiosta.

”Tämä on hullua. Äiti ja hänen kaksi lastaan juuri lensivät tänne. Vein heidät tiluksilleen, ja heidän ilmeensä olivat taianomaisia. ’Onko tämä kaikki meidän?’ Näen jo positiivisuuden ja eloisuuden väreilevän tässä kunnassa. Kuka olisi voinut ajatella, että Kaitangata pääsisi koskaan maailmankartalle?” Dick hehkuttaa.

Kaitangatalaisten mukaan eniten kyselyitä on tullut Syyriasta, Puolasta, Yhdysvalloista ja Britanniasta. Monet ihmiset ovat maininneet Britannian EU-eroamisen syynä muuttohaluille Uuteen-Seelantiin.

”Kuka vain, joka haluaa keventää painolastiaan ja nähdä, mikä on tärkeää elämässä, saa asiansa järjestymään täällä. Olemme monikulttuurinen yhteiskunta Uudessa-Seelannissa, ja suosimme tasa-arvon periaatteita siitä, että kaikille annetaan mahdollisuus. Toivotamme kaikki tervetulleeksi – antaa tulla”, pormestari Cadogan sanoo.

Rekrytoinnista vastaava Kaitangata Promotions -niminen ryhmä on jo järjestänyt maanantaiksi tapaamisen paikallisten yritysten kanssa. Tapaamisessa on tarkoitus suunnitella kunnan seuraavia askelia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat