Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asemies hyökkäsi kahvilaan Serbiassa, viisi kuoli ja 20 haavoittui

Poliisi on pidättänyt joukkosurmasta epäillyn miehen. Teon motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta.

Ulkomaat
 

Asemies hyökkäsi kahvilaan Zitisten kaupungissa Serbiassa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Ammuskelussa kuoli viisi ja haavoittui 20, kertoo uutistoimisto AFP.

Paikallisen N1-televisiokanavan mukaan teosta epäilty mies oli aluksi riidellyt kahvilassa vaimonsa kanssa. Mies oli sen jälkeen poistunut, mutta palasi myöhemmin automaattikiväärillä aseistautuneena, AFP kertoo.

Hän oli ensiksi surmannut vaimonsa ja toisen naisen. Sen jälkeen hän oli ampunut muita kahvilan asiakkaita. Kaksi uhreista kuoli välittömästi, kolme päästyään sairaalahoitoon.

”Se oli kauheaa. Osa ihmisistä huusi, ja verta oli kaikkialla”, kahvilan omistaja sanoi paikalliselle uutistoimistolle AFP:n mukaan.

Teosta epäilty mies yritti paeta tapahtumapaikalta, mutta poliisi pidätti hänet. Epäilty on syntynyt vuonna 1978.

Zitiste sijaitsee noin 80 kilometriä pohjoiseen Serbian pääkaupungista Belgradista.

Serbian sisäministeri Nebojsa Stefanovic on jo vieraillut tapahtumapaikalla. Hän arvioi N1-televisiokanavalle, että joukkosurman motiivina olisi ollut mustasukkaisuus.

”Me olemme kaikki järkyttyneitä, että tällaista saattoi tapahtua, koska hän [teosta epäilty] on erittäin vaitelias mies, jolla ei ole rikosrekisteriä”, Stefanovic sanoi paikalliselle uutistoimistolle AFP:n mukaan.

Miehen käyttämää automaattikivääriä epäillään luvattomaksi.

AFP:n mukaan Serbiassa ja muualla entisen Jugoslavian alueella on runsaasti luvattomia aseita. Ne ovat jääneet ihmisten omistukseen 1990-luvulla käydyistä Jugoslavian hajoamissodista.

Perjantaina Serbiassa alkoi jälleen kampanja luvattomien aseiden keräämiseksi. Sen on määrä kannustaa ihmisiä tuomaan luvattomat aseensa poliisilaitoksille.

Poliisin julkilausuman mukaan aseensa tuovat eivät joudu rikosoikeudelliseen vastuuseen luvattoman aseen hankkimisesta ja hallussapidosta, AFP kertoo.

Viime vuonna poliisi sai samanlaisella kampanjalla haltuunsa noin 4000 luvatonta asetta.

Viime vuosina Serbiassa on tapahtunut myös kaksi muuta joukkosurmaa.

Viime vuonna 55-vuotias mies ampui kuusi ihmistä poikansa häissä. Vuonna 2013 60-vuotias sotaveteraani surmasi 13 ihmistä kylässä Belgradin eteläpuolella.

Maa kiristi aselakejaan maaliskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat