Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FBI haastatteli Hillary Clintonia sähköpostijupakasta Yhdysvalloissa

Tutkinta liittyy Clintonin yksityisen sähköpostin käyttöön ulkoministerikauden aikana.

Ulkomaat
 
AARON JOSEFCZYK / Reuters
Yksityisen sähköpostin käyttö työasioissa on tuonut Hillary Clintonille kiusallista julkisuutta. Tuleva presidenttiehdokas puhui kannattajilleen Clevelandissa 13. kesäkuuta.
Yksityisen sähköpostin käyttö työasioissa on tuonut Hillary Clintonille kiusallista julkisuutta. Tuleva presidenttiehdokas puhui kannattajilleen Clevelandissa 13. kesäkuuta. Kuva: AARON JOSEFCZYK / Reuters

Yhdysvaltain demokraattien tuleva presidenttiehdokas Hillary Clinton tapasi lauantaina FBI:n edustajia liittyen käynnissä olevaan tutkintaan yksityisen sähköpostipalvelimen käytöstä, kertoo uutistoimisto Reuters. Haastattelu kesti yli kolme tuntia ja oli Clintonin edustajan mukaan vapaaehtoinen.

Clinton käytti yksityistä sähköpostiosoitettaan ja omaa palvelintaan työasioiden hoitamiseen toimiessaan ulkoministerinä vuosina 2009–2013.

Tapauksen tutkinta on noussut taas julkisuuteen kuluvalla viikolla Yhdysvalloissa, vaikka Clintonin kampanja on pyrkinyt sivuuttamaan sen presidentinvaalien häiriönä, kertoo Reuters.

Hillary Clinton pyysi jo syyskuussa 2015 anteeksi sitä, että käytti ulkoministeriaikanaan omaa sähköpostiaan työasioiden hoitoon. Hän kutsui tuolloin päätöstä ”virheeksi”, mutta kielsi rikkoneensa mitään lakeja. Clinton kielsi myös käyttäneensä sähköpostiaan luottamuksellisten asioiden hoitoon. Lauantain haastattelua Clinton ei suostunut kommentoimaan.

Demokraattipuolueen odotetaan nimeävän Hillary Clinton puolueen viralliseksi ehdokkaaksi vajaan kuukauden päästä pidettävässä puoluekokouksessa. Hän johtaa tällä hetkellä mielipidekyselyissä republikaaniehdokas Donald Trumpia.

Tapaus on ongelmallinen tietoturvan vuoksi. Liittovaltion poliisi FBI tutkii Reutersin mukaan, onko Clintonin yksityisen palvelimen käyttö kotoaan New Yorkista johtanut lakien rikkomiseen kenenkään Clintonin toiminnassa mukana olleen henkilön kohdalla.

Ei ole selvillä, merkitsikö lauantain haastattelu sitä, että tutkinnan päätös on lähellä. FBI on kuullut aiemmin myös useita Clintonin entisen henkilökunnan jäseniä.

Clintonin on ollut vaikeaa ravistaa syytöksiä, että hänen protokollan vastainen toimintansa ulkoministerinä tarkoittaa sitä, ettei häneen voi luottaa.

Vastaehdokas Trump on sanonut, että Clinton pitäisi diskata presidenttikilvasta tapauksen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat