Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä kuollut Pakistanin ja Intian rajuissa tulvissa

Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyörymät ovat vaatineet ainakin 68 ihmisen hengen.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Kymmeniä ihmisiä on kuollut rankkojen monsuunisateiden aiheuttamissa tulvissa ja maanvyörymissä viikonlopun aikana Pakistanissa ja Intiassa.

Erityisen pahaa tuhoa tulva teki syrjäisessä Ursoonin kylässä Pohjois-Pakistanissa lähellä Afganistanin rajaa. Kylän asukkaat eivät ehtineet saada evakuointiviestiä ennen kuin äkkiä noussut tulvavesi huuhtoi mennessään moskeijan, armeijan aseman ja lukuisia taloja.

Pakistanilaisviranomaisten mukaan kaikkiaan 41 ihmistä kuoli Ursoonin kylässä, jossa asuu noin sata perhettä. Kahdeksan kyläläisen ruumiit vesi kuljetti Afganistanin rajan yli. Kahdeksan kuolleista oli sotilaita.

Toisessa sateen aiheuttamassa turmassa Pakistanissa kaksi kiinalaisinsinööriä kuoli ja viisi pakistanilaista työntekijää loukkaantui. Onnettomuus tapahtui lauantaina Tarbelan padolla rakennustyömaalla, kun sadevesi aiheutti rakennuksen katon sortumisen.

Pohjois-Intiassa tulvat ja maanvyörymät puolestaan vaativat viikonloppuna ainakin 25 ihmisen hengen, mukaan lukien yhdeksänkuukautisen vauvan ja 10-vuotiaan lapsen.

Kymmenet olivat edelleen kateissa.

Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt tappavat joka vuosi satoja ihmisiä Etelä-Aasiassa. Erityisesti maaseudun huonosti rakennetut talot romahtavat helposti rankkasateiden seurauksena.

Vuosikymmeniä jatkunut metsien laiton hakkuu ja maanviljelyn lisääntyminen Indus-joen varrella ovat pahentaneet tulvien vaikutusta.

Pahimmat tulvat Pakistanissa koettiin vuonna 2010, kun vesi peitti lähes viidenneksen maan pinta-alasta. Tulvavesi vaikutti 20 miljoonan ihmisen elämään ja 2 000 kuoli. Suuria alueita parasta viljelymaata tuhoutui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat