Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuontirajoitteet aiheuttivat maitopulan – venäläisyritykset jatkavat maitoa nyt saippualla ja leivinjauheella

Venäjän länsimaisille tuotteille asettamat tuontirajoitteet ovat aiheuttaneet maitopulan, johon tuottajat vastaavat luovilla ratkaisuilla.

Ulkomaat
 
Minna Tiainen
Sergei Karpukhin / Reuters
Asiakas ruokakaupan maitotuoteosastolla Moskovassa joulukuussa 2015.
Asiakas ruokakaupan maitotuoteosastolla Moskovassa joulukuussa 2015. Kuva: Sergei Karpukhin / Reuters

Venäläisen ruokakaupan hyllyllä kannattaa olla tarkkana. Kuluttajansuojaan erikoistunut kansalaisjärjestö Roscontrol on todennut, että maitotuotteista löytyy nyt oikeastaan ihan mitä vain: liitua, saippuaa, leivinjauhetta, kalkkia, kipsiä. Aiheesta uutisoi uutistoimisto AFP.

Uutissivusto Fontankan mukaan osaa Pietarissa myytävistä maitotuotteista pitäisi käyttää ”vain kerosiinilamppujen täyttämiseen”. Sivusto teki viime kuussa videon, jossa se kokeili polttaa raejuustoa. Aluksi juusto rätisee ja siitä lähtee vihreää savua, lopulta se syttyy liekkeihin ja palaa roihuten kymmenen minuutin ajan.

Roscontrolin tekemässä testissä 60 prosenttia maitotuotteista sisälsi korvikeaineita. Lihatuotteissa osuus oli tätäkin korkeampi.

Väärien ruokatuotteiden taustalla ovat Venäjän lännelle asettamat tuontirajoitteet. Moskova asetti useimmille länsimaisille ruokatuotteille tuontikiellon elokuussa 2014 vastauksena talouspakotteille, jotka länsimaat asettivat Venäjälle Ukrainan konfliktin vuoksi.

Viime perjantaina pääministeri Dmitri Medvedev hyväksyi virallisesti tuontirajoitusten jatkamisen vuoden 2017 loppuun.

Koska Venäjän tuontirajoitteet ovat tyhjentäneet kauppojen hyllyt länsimaisista ruuista, kotimaisten tuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi. Maidontuotanto ei kuitenkaan ole pysynyt kasvussa mukana. Tämä on ajanut tuottajat luovien vaihtoehtojen äärelle.

Viime vuonna Venäjällä tuotettiin kahdeksan miljoonaa tonnia liian vähän maitoa. Vastauksena palmuöljyn tuonti lisääntyi neljänneksellä.

Jopa hallituksen alainen tutkimusosasto on joutunut toteamaan, että ruokatuotteiden laatu on heikentynyt ja markkinoille on tullut juustojäljitelmiä. Viranomaiset ovat alkaneet pitää listaa rehellisistä tuottajista, jotka todella käyttävät maitoa ja kermaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat