Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki nosti syytteet Istanbulin pommi-iskusta

Syytettyjen listalla on kymmenen turkkilaista ja kolme ulkomaalaista.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Reuters
Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili Istanbulin lentokentällä lauantaina. Pommi-iskussa kuolleiden työntekijöiden kuvat on koottu muistopöydälle.
Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili Istanbulin lentokentällä lauantaina. Pommi-iskussa kuolleiden työntekijöiden kuvat on koottu muistopöydälle. Kuva: Reuters

Turkkilainen oikeusistuin nosti sunnuntaina syytteet 13 ihmistä vastaan Istanbulin lentokentän tuhoisasta pommi-iskusta viime viikon tiistaina. Kaikki syytetyt on otettu kiinni.

Epäillyistä valtaosa eli 10 on turkkilaisia, kertovat kansainväliset uutistoimistot. Heitä syytetään kuulumisesta terrorijärjestöön, murhasta ja valtion yhtenäisyyden vaarantamisesta, kertoo yksityinen turkkilainen uutistoimisto Dogan.

Tähän mennessä Turkin viranomaiset ovat syyttäneet äärijärjestö Isisiä terroriteosta, jossa 45 ihmistä kuoli. Iskun kolme tekijää räjäyttivät itsensä.

Turkin pääministeri Binali Yildirim kertoi poliisin pidättäneen yhteensä 29 ihmistä. Pidätettyjen joukossa on myös muita kuin turkkilaisia.

Viranomaiset ovat aiemmin viestittäneet, että pommi-iskuun osallistuneista kolme olisi ulkomaalaisia: yksi venäläinen, yksi uzbekistanilainen ja yksi kirgisialainen.

Pommi-iskussa loukkaantuneista vielä 49 ihmistä on sairaalahoidossa, heistä 17 tehohoidossa.

Turkin media on uutisoinut, että iskun olisi järjestänyt tšetšeeni Ahmed Tšatajev, 36. Tšatajev pakeni Venäjältä 12 vuotta sitten, ja hänestä on tullut Isis-komentaja. Hänen on kerrottu organisoineen majoituksen iskun tekijöille.

Paikallisen median mukaan tämä olisi jo kolmas Tšatajevin järjestämä pommi-isku Istanbulissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat