Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Venäläisoligarkki Prohorov myy omistuksensa Venäjällä

Sanomalehti Vedomostin mukaan Mihail Prohorov alkoi etsiä omistuksilleen ostajaa sen jälkeen, kun turvallisuuspalvelut ratsasivat hänen toimistonsa.

Ulkomaat
 
Sergei Karpukhin / Reuters
Mihail Prohorov
Mihail Prohorov Kuva: Sergei Karpukhin / Reuters

Venäläinen suurliikemies Mihail Prohorov aikoo myydä kaikki omistuksensa Venäjällä, kertoi sanomalehti Vedomosti maanantaina nimettömiin lähteisiin nojaten.

Myyntipäätös tuli julki sen jälkeen, kun turvallisuuspalvelu FSB ratsasi Prohorovin Onexim-ryhmän tiloja huhtikuussa. Turvallisuuselinten toimet on yhdistetty Prohorovin mediayhtiö RBK:n julkaisupolitiikkaan.

Parin viime vuoden aikana RBK on tehnyt laadukasta tutkivaa talousjournalismia, jossa se on selvittänyt Putinin lähipiirin veroparatiisikytkentöjä ja presidentin tyttärien taustoja.

Toukokuussa mediatalon päätoimittajat saivat potkut.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kiisti, että Kreml painostaisi Prohorovia myymään omistuksiaan.

Prohorov on 51-vuotias ja talouslehti Forbesin listauksessa Venäjän 14. rikkain mies 7,6 miljardin dollarin omaisuudellaan. Onexim-ryhmällä on osuuksia lannoiteyritys Uralkalista ja alumiinikonserni Rusalista. Lisäksi sille kuuluu investointipankki Reneissance Capital ja MFK-pankki.

Miljardööri Prohorov lähti politiikkaan vuonna 2011 Oikea asia (Pravoje delo) -puolueella, jota pidettiin yleisesti Kremlin luomuksena talousliberaalien äänien keräämiseksi. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa hän keräsi kuitenkin yllättävän suuren äänisaaliin Venäjällä (7,98 prosenttia) ja etenkin Moskovassa (20,5 prosenttia), arvioi politiikantutkija Aleksei Makarkin Vedomostille. Vaalien jälkeen Prohorov jätti politiikan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat