Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puola keskeyttää viisumivapauden Venäjän Kaliningradista Nato-kokouksen ajaksi

Puola ja Venäjään kuuluva Kaliningrad ovat helpottaneet rajanylitystä vuodesta 2012 lähtien.

Ulkomaat
 
Ville-Veikko Kaakinen
Puolalaiset sotilaat marssivat läpi Braniewon pikkukaupungin kesäkuussa. Sotaharjoittelu on viime aikoina vilkastunut rajan kumminkin puolin.
Puolalaiset sotilaat marssivat läpi Braniewon pikkukaupungin kesäkuussa. Sotaharjoittelu on viime aikoina vilkastunut rajan kumminkin puolin. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Puola keskeytti maanantaina viisumivapauden Kalinigradista perjantaina alkavan Nato-kokouksen ja paavi Franciscuksen vierailun takia. Asiasta kertoi Puolan Kaliningradin-pääkonsulaatti nettisivuillaan.

Venäjällä rajanylitysten rajoittaminen on ollut iso uutinen, johon ovat tarttuneet tärkeimmät venäläisviestimet. Niiden mukaan rajalle on muodostui sunnuntaina pitkä jono. Sanomalehti Kommersantin mukaan viime vuonna Kaliningradin ja Puolan välillä tehtiin noin neljä miljoonaa viisumitonta rajanylitystä viime vuonna.

Uutistoimisto Tass kertoi maanantaina, että Venäjä vastasi Puolalle keskeyttämällä viisumivapauden omalla puolellaan rajaa.

Ilmoituksessa ei kerrota tarkkaa päivämäärää, milloin viisumittomuus jälleen palautuu voimaan. Paavin vierailu ajoittuu katolisiin maailman nuortenpäiviin, joita vietetään 20.–31. heinäkuuta. Puola aloittaa määräaikaiset rajatarkastukset myös Tšekin, Slovakia, Liettuan ja Saksan vastaisilla rajoillaan.

Puola ja Venäjään kuuluva Kaliningrad ovat helpottaneet rajanylitystä vuodesta 2012 lähtien. Rajaseutujen asukkaat voivat ylittää rajan naapurimaahan viisumitta erityisellä henkilökortilla. Sama viisumivapaus ja maanantaina voimaan astuneet rajoitukset koskevat Puolan pääkonsulaatin mukaan myös Ukrainan ja Puolan raja-aluetta.

HS vieraili seuraamassa puolalaisen Braniewon kaupungin elämää Venäjän Kaliningradin vieressä Nato-kokouksen edellä. Lue reportaasi täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat