Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maineikas asianajotoimisto uhkaa Britannian hallitusta kanteella, jos se käynnistää EU-eron – ”Tulos ei ole oikeudellisesti sitova”

Yksi Lontoon suurimmista asianajotoimistoista pitää EU-eroilmoitusta laittomana, ellei se ole brittiparlamentin molempien huoneiden hyväksymä.

Ulkomaat
 
Dylan Martinez / Reuters
Theresa May, joka johtaa mielipidekyselyjä Britannian seuraavaksi pääministeriksi, sanoo maan kansanäänestyksen tuloksen tarkoittavan EU-eroa. Asianajotoimisto Mishcon de Reyan mukaan parlamentin täytyy tehdä asiassa lopullinen päätös.
Theresa May, joka johtaa mielipidekyselyjä Britannian seuraavaksi pääministeriksi, sanoo maan kansanäänestyksen tuloksen tarkoittavan EU-eroa. Asianajotoimisto Mishcon de Reyan mukaan parlamentin täytyy tehdä asiassa lopullinen päätös. Kuva: Dylan Martinez / Reuters

Yksi Lontoon suurimmista asianajotoimistoista, Mishcon de Reya, valmistautuu viemään Britannian oikeuteen mahdollisesta EU-erosta.

Eroprosessin virallinen käynnistäminen vaatii, että Britannia ilmoittaa Lissabonin sopimuksen artikla 50:n mukaisesti eroaikeistaan Eurooppa-neuvostolle.

Mishcon de Reya, joka BBC:n mukaan edustaa asiassa joukkoa nimettömiä liike-elämän ja yliopistomaailman edustajia, pitää tällaista ilmoitusta laillisena vain parlamentin molempien huoneiden hyväksymänä.

Britannian hallituksen näkemys taas on, että asiasta päättää nykyisen pääministerin David Cameronin seuraaja. Parlamentilla on hallituksen mukaan ”rooli parhaan ratkaisun löytämisessä”, kertoo BBC.

Mishcon de Reyan osakas Kasra Nouroozi sanoo yhtiön sivuilla julkaistussa lausunnossa, että kansanäänestyksen tuloksen toteuttamisen täytyy noudattaa Britannian lakia.

”Tulos ei ole oikeudellisesti sitova, ja jos nykyinen tai tuleva pääministeri yrittää vedota artikla 50:een ilman parlamentin lupaa, hän rikkoo lakia.”

”Hallituksen täytyy noudattaa oikeaa perustuslaillista prosessia ja antaa parlamentin toteuttaa omaa demokraattista mandaattiaan, mikä vaatii sekä äänestystuloksen että muiden tekijöiden arvioimista ja lopullisen päätöksen tekemistä”, Nouroozi kirjoittaa.

Mishcon de Reya on Reutersin mukaan ollut yhteydessä Britannian hallituksen juristeihin saadakseen varmuuden siitä, että asia viedään parlamentin päätettäväksi. Yhtiö on myös värvännyt mahdollista kannetta varten joukon Britannian johtavia juristeja, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Seuraavan pääministerin on määrä olla tiedossa syyskuun alussa, kun konservatiivipuolue äänestää uudesta puheenjohtajastaan.

Suosituimmat ehdokkaat Michael Gove, Theresa May ja Andrea Leadsom ovat kaikki tuoneet selvästi esiin, että kansanäänestyksen myötä Britannian täytyy lähteä Euroopan unionista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat