Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigel Farage luopuu Britannian EU-kriittisen Ukip-puolueen johdosta

”En voi saavuttaa enempää kuin mitä kansanäänestyksessä saavutettiin”, Farage totesi ilmoittaessaan erostaan.

Ulkomaat
 
Nigel Farage väistyy Ukipin johdosta
Nigel Farage väistyy Ukipin johdosta
Nigel Faragen mielestä hän on nyt saavuttanut kaiken. Puoluetta ja sen uutta johtajaa hän aikoo tukea.

Populistisen ja EU-kriittisen Ukip-puolueen puheenjohtaja Nigel Farage jättää tehtävänsä. Lausunnossaan Farage totesi ”tehneensä osansa” viitaten Britannian EU-eroa kannattavien voittoon päättyneeseen kansanäänestykseen.

”En ole enkä ole koskaan ollut urapoliitikko. Tavoitteeni politiikassa oli saada Britannia ulos EU:sta. Siitä äänestimme ja siksi tunnen, että olen tehnyt osani enkä voi mitenkään saavuttaa enempää kuin mitä kansanäänestyksessä saavutettiin”, hän sanoi.

Farage on ollut Britannian EU-eroa ajavien johtavia ja äänekkäimpiä hahmoja.

Farage lupasi jatkaa puolueen tukemista ja olla tukena myös sen uudelle johtajalle. Seuraajaa hän ei kuitenkaan nimennyt.

Europarlamentaarikkona vuodesta 1999 toiminut Farage sanoi seuraavansa Britannian EU-eroon liittyviä neuvotteluita Brysselissä ”kuin haukka”. Hän totesi myös, ettei Britannia hänen uskoakseen ole viimeinen maa, joka haluaa irtautua unionista.

Farage ilmoitti jättävänsä puolueen puheenjohtajan tehtävän viime vuoden parlamenttivaalien jälkeen, kun hän ei päässyt läpi omassa vaalipiirissään. Tuolloin hän kuitenkin pyörsi päätöksensä kolmen päivän jälkeen. BBC kertoo, että tällä kertaa Farage ei aio perua päätöstään.

Ukip sai Britannian parlamenttivaaleissa viime vuonna 4 miljoonaa ääntä ja yli 12 prosentin kannatuksen. Maan enemmistövaalitavan vuoksi se sai kuitenkin alahuoneesta vain yhden edustajapaikan.

Farage totesi, että suuri työ puolueen eteen on ollut kuluttavaa sekä hänelle että hänen läheisilleen.

”Britannian EU-eroa ajavan kampanjan aikana sanoin, että haluan maani takaisin. Tänään sanon, että haluan elämäni takaisin. Se alkaa juuri nyt”, Farage totesi painokkaasti lausuntonsa päätteeksi.

Eric Vidal / Reuters
Ukip-puolueen johtaja ja europarlamenteerikko Nigel Farage osallistui Euroopan parlamentin kokoukseen Britannian brexit-äänestyksen jälkeen 28. kesäkuuta.
Ukip-puolueen johtaja ja europarlamenteerikko Nigel Farage osallistui Euroopan parlamentin kokoukseen Britannian brexit-äänestyksen jälkeen 28. kesäkuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat