Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadan pääministeri muuttaa maata sukupuolineutraaliksi – nyt uudistetaan henkilöllisyyspaperit

Pääministeri Trudeaun aikana Kanada on ottanut harppauksia tasa-arvon edistämiseksi

Ulkomaat
 
Chris Wattie / Reuters
Kanadan pääministeri Justin Trudeau piti puheen ennen kuin nosti sateenkaarilipun salkoon Ontariossa Kanadassa perjantaina.
Kanadan pääministeri Justin Trudeau piti puheen ennen kuin nosti sateenkaarilipun salkoon Ontariossa Kanadassa perjantaina. Kuva: Chris Wattie / Reuters

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on brändäämässä itseään voimakkaasti tasa-arvon edustajaksi.

Viime viikonloppuna Trudeausta tuli ensimmäinen Kanadan pääministeri, joka on osallistunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja tasa-arvoa edistävään Toronton pride-kulkueeseen.

Nyt brittiläinen The Guardian kertoo, että Trudeau antoi sunnuntaina televisiohaastattelun, jossa hän lupasi Kanadan tutkivan mahdollisuuksia muuttaa viralliset henkilöllisyystodistukset sukupuolineutraaleiksi.

”Se olisi tärkeä asia matkalla kohti oikeudenmukaisuutta”, Trudeau sanoi haastattelussa.

Tämän myötä henkilöllisyystodistukseen tulisi miestä ilmaisevan M- ja naista ilmaisevan F-merkinnän rinnalle myös merkintä X.

Vastaava järjestelmä on jo käytössä esimerkiksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Kesäkuussa Kanadan parlamentin edustajainhuone hyväksyi muutosehdotuksen maan kansallislauluun. O Canada -kappaleen ”all thy sons” (suomeksi ”kaikki poikasi”) halutaan muuttaa sukupuolineutraaliin muotoon ”all of us” eli ”kaikki me”.

Pääministeri Trudeau on pyrkinyt parantamaan sukupuolten välistä tasa-arvoa maassaan. Trudeaun kanssa työskentelevistä 30 ministeristä puolet on naisia, ja maaliskuussa kansainvälisenä naistenpäivänä hän julisti, että seuraavassa rahauudistuksessa seteleihin painetaan kuva ”tunnetusta kanadalaisnaisesta”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat