Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreml vahvisti: Suomeakin nuhdellut Venäjän lapsivaltuutettu Pavel Astahov eroaa

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Ren-tv:n videolta, jolla Astahov tapasi Säämäjärven hukkumisturmasta selvinneitä lapsia.
Kuvakaappaus Ren-tv:n videolta, jolla Astahov tapasi Säämäjärven hukkumisturmasta selvinneitä lapsia.

Kreml vahvistaa tiedon Venäjän lapsiasiavaltuutetun Pavel Astahovin erosta.

Astahov on nyt lomalla, mutta ero vahvistetaan loman loputtua, presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi uutistoimisto Tassille.

Peskovin mukaan ero tapahtuu Astahovin omasta tahdosta, mutta olosuhteet kertovat ennemminkin potkuista. Huhut lapsiasiavaltuutetun uran lopusta nykyisessä asemassaan ovat velloneet jo pitkään. Arvostelu voimistui sen jälkeen, kun hänen tulkittiin tokaisseen asiattomia Säämäjärven hukkumisturmasta selvinneille lapsille.

Suomessa Astahov muistetaan kiihkeänä Suomen sosiaaliviranomaisten arvostelijana suomalais-venäläisten perheiden lapsikiistoissa.

Pavel Astahov, 48, on koulutukseltaan juristi ja valmistunut aikanaan KGB:n korkeakoulusta. Venäjällä hänet tunnetaan myös oikeuden istuntoja jäljittelevien viihdeshown tähtenä ja rikosromaanien kirjoittajana. Hänen väitöskirjaansa on epäilty pitkälti kopioiduksi.

Astahov kannatti lakia, jolla kiellettiin venäläislasten adoptiot Yhdysvaltoihin. Se oli Venäjän vastaus Yhdysvaltojen säätämään niin kutsuttuun Magnitski-lakiin, jolla asetettiin mustalle listalle venäläisiä virkamiehiä. Yhdysvallat epäilee heidän sekaantuneen korruptiota tutkineen lakimiehen Sergei Magnitskin kuolemaan vankilassa 2009.

Myöhemmin adoptiot estettiin Venäjältä kaikkiin niihin maihin, joissa on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat