Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Maailman surullisin jääkarhu” kuoli eläintarhassa Argentiinassa

Arturo-jääkarhun puolesta kerättiin kaksi vuotta sitten vetoomus, jotta se siirrettäisiin viileämpiin oloihin.

Ulkomaat
 
Sosiaalinen media suri tiistaina Arturon poismenoa.
Sosiaalinen media suri tiistaina Arturon poismenoa.

Argentiinan viimeinen jääkarhu kuoli sunnuntaina Mendozan eläintarhassa maan länsiosassa, kertoo BBC. Arturo-nimisen jääkarhun elinolot olivat aiemmin herättäneet arvostelua.

Arturo oli noin 30 vuotta vanha, mikä on vankeudessa elävälle jääkarhulle normaali elinikä.

Korkean iän heikentämä jääkarhu oli eläintarhan mukaan kärsinyt verenkiertohäiriöistä ja menettänyt ruokahalunsa. Eläimen näkö- ja hajuaisti olivat jo aiemmin heikentyneet iän myötä, ja sen toinen silmä oli sokea.

Lisäksi karhun kerrotaan masentuneen sen jälkeen kun sen kumppani, naarasjääkarhu Pelusa, kuoli syöpään vuonna 2012. Mediassa Arturo sai tuolloin nimen ”maailman surullisin jääkarhu”, ja sen elinolosuhteet lämpimässä Argentiinassa herättivät arvostelua.

Arturon puolesta kerättiin kaksi vuotta sitten vetoomus, jossa vaadittiin sen siirtämistä viileämpään ilmastoon Kanadaan. Eläintarhan johtaja kommentoi tuolloin, että eläin oli liian iäkäs nukutettavaksi ja siirrettäväksi.

BBC:n mukaan Mendozan eläintarha suljettiin hiljattain yleisöltä sen jälkeen, kun siellä kuoli puolen vuoden aikana yli 60 eläintä. Viranomaisten mukaan ahtaassa eläintarhassa puhkesi bakteeriepidemia. Nyt suunnitelmissa on eläintarhan muuttaminen luonnonpuistoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat