Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton säästynee syytteiltä sähköpostijupakassa – FBI:n mukaan hän toimi ”äärimmäisen huolimattomasti”

FBI ei aio ehdottaa oikeusministeriölle syytteen nostamista Hillary Clintonia vastaan tutkinnassa olleen sähköpostijupakan vuoksi.

Ulkomaat
 
AARON JOSEFCZYK / REUTERS
FBI kävi läpi 30000 Hillary Clintonin sähköpostia, joista 110 piti sisällään salaiseksi luokiteltua tietoa.
FBI kävi läpi 30000 Hillary Clintonin sähköpostia, joista 110 piti sisällään salaiseksi luokiteltua tietoa. Kuva: AARON JOSEFCZYK / REUTERS

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ei aio ehdottaa oikeusministeriölle syytteen nostamista Hillary Clintonia vastaan tutkinnassa olleen sähköpostijupakan vuoksi.

FBI:n mukaan demokraattipuolueen todennäköinen presidenttiehdokas ja entinen ulkoministeri Hillary Clinton sekä hänen henkilökuntansa on kuitenkin toiminut ”äärimmäisen huolimattomasti” salaisen tiedon käsittelyssä.

FBI:n johtajan James B. Comeyn mukaan ”kukaan täysjärkinen syyttäjä ei nostaisi juttua Clintonia vastaan”.

Todennäköisesti Yhdysvaltain oikeusministeriö ei nosta syytteitä Clintonia vastaan.

Clinton käytti yksityistä sähköpostiosoitettaan ja omaa palvelintaan työasioiden hoitamiseen toimiessaan ulkoministerinä vuosina 2009–2013. Työsähköpostista lähetettyjen ja siihen saatujen viestien joukossa oli myös salaiseksi määriteltyä tietoa. Liittovaltion poliisi on vuoden ajan tutkinut, rikkoiko Clintonin toiminta lakeja.

FBI kävi läpi 30 000 Clintonin sähköpostia, joista 110 piti sisällään salaiseksi luokiteltua tietoa.

FBI:n johtaja Comey sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, ettei tutkinnassa saatu selkeitä todisteita sen puolesta, että Clinton tai hänen henkilökuntansa olisi tietoisesti rikkonut lakia.

Comeyn mukaan on myös mahdollista, että ”vihamieliset tahot” olisivat päässeet käsiksi Clintonin sähköpostiin.

FBI:n päätöksellä tulee olemaan merkittävä vaikutus käynnissä olevaan presidenttikisaan, kirjoittaa yhdysvaltalaislehti The New York Times. Clintonin vastustajat sekä demokraattien että republikaanien leireissä ovat käyttäneet sähköpostijupakkaa lyömäaseena kampanjoinnissa Clintonia vastaan.

Republikaaniehdokas Donald trump kutsui FBI:n päätöstä tuoreeltaa epäreiluksi ja sanoi, että Clintonin toiminta vaaransi kansallisen turvallisuuden. Trump myös twiittasi päätöksestä sanoen, että ”systeemiä on peukaloitu”.

Kommentillaan Trump viittasi todennäköisesti viime viikon tiistaihin, jolloin Hillary Clintonin puoliso Bill Clinton ja Yhdysvaltain oikeusministeri Loretta Lynch tapasivat sattumalta lentokentällä. Tapaaminen nosti Clintonin vastustajissa kritiikkiä siitä, että tutkinnan tulokseen yritettiin vaikuttaa poliittisesti.

Perjantaina Yhdysvaltain oikeusministeri Loretta Lynch kuitenkin sanoi, että hän hyväksyy FBI:n ehdotuksen, oli se syytteiden puolesta tai niitä vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat