Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 120 ihmistä kuollut tulvissa Kiinassa – jalkapallostadion muuttui ”jättimäiseksi kylpyammeeksi”

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Reuters
Poliisit yrittivät padota tulvavettä Nanjingissa Jiangtsun maakunnassa Kiinassa sunnuntaina.
Poliisit yrittivät padota tulvavettä Nanjingissa Jiangtsun maakunnassa Kiinassa sunnuntaina. Kuva: Reuters

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat tappaneet ainakin 128 ihmistä Kiinan keski- ja eteläosissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Lisäksi noin 1,3 miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tulvien takia.

Vesimassat ovat myös vahingoittaneet viljelyksiä yli 1,9 miljoonan hehtaarin edestä, mikä Kiinan valtiollisen Xinhua-uutistoimiston mukaan tarkoittaa miljardien eurojen taloudellisia tappioita.

Tulvista on kärsinyt erityisesti Anhuin provinssi. Hubein provinssissa sateen täyttämää jalkapallostadionia kutsuttiin kiinalaismediassa ”jättimäiseksi kylpyammeeksi”, kirjoittaa brittiläinen Daily Mail -lehti.

Tulvat ovat yleisiä Kiinassa kesämonsuunin aikaan, mutta tänä vuonna sateet ovat olleet poikkeuksellisen rankkoja. Kesäkuun lopussa alkaneet sateet ovat tuhonneet yli 40 000 kotia ja Xinhuan mukaan lisää on luvassa, kun sadealue lähipäivinä liikkuu pohjoiseen. Shanghain kaupunkiin odotetaan viikonlopuksi taifuunia, joka saatta aiheuttaa enemmän tulvia.

Kiinan varapääministeri Wang Yang varoitti viime kuussa, että voimakas El Niño -ilmiö saattaa tänä vuonna lisätä tulvien riskiä. El Niñolla epäillään olleen osuutta Kiinan lähihistorian pahimpiin tulviin vuonna 1998, kun yli 4 000 ihmistä kuoli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat