Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italialaiset pelastivat yli 4 500 siirtolaista Välimerestä

Sisiliansalmessa suoritettiin 35 tiistain aikana pelastustehtävää.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Gabriel Bouys / Lehtikuva
Monet järjestöt osallistuvat Välimerellä pelastustehtäviin. Lääkärit ilman rajoja -järjestö ja SOS Mediterranee yhdistivät voimansa toukokuun lopulla Libyan rannikolla.
Monet järjestöt osallistuvat Välimerellä pelastustehtäviin. Lääkärit ilman rajoja -järjestö ja SOS Mediterranee yhdistivät voimansa toukokuun lopulla Libyan rannikolla. Kuva: Gabriel Bouys / Lehtikuva

Italian viranomaiset pelastivat tiistaipäivän aikana yli 4 500 siirtolaista Välimerellä. Tunisian ja Italian välisessä Sisiliansalmessa suoritettiin yhteensä 35 eri pelastustehtävää, kertoo La Repubblica-lehti.

Rannikkovartioston partiovene pelasti kerralla 1 100 ihmistä huonokuntoisesta puualuksesta ja viidestä veneestä.

Neljä Italian merivoimien alusta pelasti yhteensä 900 ihmistä. Pelastustehtäviin osallistui myös useiden hyväntekeväisyysjärjestöjen ja avustusjärjestöjen aluksia.

Italian sisäministeri arvioi viime viikolla, että vuoden alusta kesäkuun loppuun mennessä Italiaan oli saapunut Välimeren yli yhteensä 70 930 ihmistä. Luku on lähes yhtä suuri kuin viime vuonna.

Siirtolais- ja maahanmuuttokysymysten yhteistyöjärjestö IOM kertoi viime perjantaina, että Välimerellä on kuollut ennätysmäärä Eurooppaan pyrkineitä ihmisiä ensimmäisen puolen vuoden aikana. Hukkuneita oli 2 900.

Viime vuonna vastaavaan aikaan hukkuneita oli tuhat vähemmän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat