Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SVT: Ruotsin pääministeri haluaa kiristää seksuaalirikoslakeja – viikonlopun festivaaleilta jo 15 raiskausepäilyä

Pääministeri Stefan Löfven kertoo SVT:lle, että seksuaalirikoksia koskevaa lainsäädäntöä aiotaan tarkastella uudestaan.

Ulkomaat
 
TT NEWS AGENCY
Poliisi partioi viikonloppuna Bråvalla-festivaaleilla Norrköpingissä. Tapahtumasta tehtiin poliisille useita raiskausilmoituksia.
Poliisi partioi viikonloppuna Bråvalla-festivaaleilla Norrköpingissä. Tapahtumasta tehtiin poliisille useita raiskausilmoituksia. Kuva: TT NEWS AGENCY

Ruotsissa on tehty jo kymmeniä rikosilmoituksia raiskauksista ja seksuaalisesta häirinnästä Norrköpingissä ja Värmlannissa viime viikonloppuna pidetyillä musiikkifestivaaleilla. Pääministeri Stefan Löfven kertoo yleisradioyhtiö SVT:lle, että hän haluaa tiukentaa seksuaalirikoksia koskevia lakeja.

”Aiomme tarkastella seksuaalirikoslainsäädäntöä”, Löfven kommentoi kanavalle tiistaina.

Hän korosti myös viranomaisten vastuuta seksuaalirikosten tutkinnassa.

”Meidän on myös tärkeää pitää edelleen huolta siitä, että poliisista, syyttäjistä ja muista viranomaisista tulee parempia tutkimaan näitä rikoksia, jotta tekijät saadaan tuomittua. (Rikoksia) ei voi mitenkään hyväksyä”, Löfven sanoi.

Poliisin tutkinnassa on SVT:n mukaan jo 15 rikosilmoitusta raiskauksista ja noin 40 ilmoitusta seksuaalisesta häirinnästä viikonlopun festivaaleilla. Epäillyt rikokset tapahtuivat Bråvalla-festivaalilla Norrköpingissä ja Putte i parken -ilmaistapahtumassa Värmlannin Karlstadissa.

Aiempina vuosina vastaavanlaisista rikoksista on tullut vain yksittäisiä ilmoituksia.

Norrköpingin Bråvalla-festivaalien seksuaalirikostapausten tekijöiksi epäillään eri ikäisiä, yksinään toimineita henkilöitä. Dagens Nyheterin mukaan ainakin kolmea heistä oli tiistaina kuulusteltu, mutta ketään ei ollut vangittu. Osa epäillyistä on edelleen kadoksissa.

”Heitä ei voi yhdistää mihinkään ryhmään”, poliisin esitutkintaa johtava Mattias Grenestam kertoo lehdelle.

Värmlannissa teini-ikäisten poikajoukkojen kerrotaan saartaneen uhrinsa, kosketelleen heitä ja yrittäneen suudella heitä. Nuorin ahdistelluista oli ilmeisesti 12-vuotias, lehti kertoo.

Ahdisteluista epäiltyjen kerrottiin aluksi olevan alaikäisiä, yksin tulleita turvapaikanhakijoita. Myöhemmin tiedot tarkentuivat: seitsemän epäillyn joukossa on poliisin mukaan kaksi alaikäistä turvapaikanhakijaa, mutta joukossa on myös muita, DN kirjoitti tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat