Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barack Obama esiintyi Hillary Clintonin vaalitilaisuudessa: ”Kukaan ei koskaan ole ollut pätevämpi”

Barack Obama kertoi jo aiemmin kesäkuussa, että hän tukee Hillary Clintonin vaalikampanjaa. Tiistaina hän esiintyi ensimmäisen kerran vaalitilaisuudessa Clintonin rinnalla.

Ulkomaat
 
Obama: Hillary on pätevin henkilö tähän tehtävään koskaan
Obama: Hillary on pätevin henkilö tähän tehtävään koskaan
Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama teki ensimmäisen yhteisen esiintymisen tukemansa demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin kanssa. Clinton ja Obama kehuivat toisiaan kilpaa Pohjois-Carolinessa järjestetyssä tilaisuudessa. Kuva: Reuters.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kehui tiistaina vuolaasti seuraajakseen pyrkivää Hillary Clintonia ja sanoi, ettei kukaan ole koskaan ollut pätevämpi presidentiksi.

Barack Obama esiintyi tiistaina ensimmäistä kertaa vaalitilaisuudessa Clintonin rinnalla. Obama ja Clinton lensivät Pohjois-Carolinan Charlottessa pidettyyn tilaisuuteen yhdessä presidentin yksityiskoneella, kertoo uutistoimisto AFP.

Obama kertoi yleisölle tunteikkaassa puheessaan, että hän on ”valmis luovuttamaan tahtipuikon”, jos demokraatteja edustava Clinton valitaan marraskuussa Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispresidentiksi ja samalla maan armeijan ylipäälliköksi.

”Kukaan mies tai nainen ei koskaan ole ollut pätevämpi tähän virkaan. Ei koskaan”, Obama ylisti Clintonia.

Obama kertoi jo aiemmin kesäkuussa, että hän tukee Clintonin vaalikampanjaa. Puolueet eivät ole vielä nimittäneet virallisesti presidenttiehdokkaitaan, mutta valtakunnan johtopaikasta kilpailevat jo lähes varmasti Clinton ja republikaanien Donald Trump.

Tiistain puheessaan Obama vetosi muun muassa työssäkäyviin perheellisiin ja sanoi, että ”toisella puolella” ei ole heille mitään tarjottavaa.

”Jokainen voi twiittailla, mutta tosiasiallisesti kukaan ei tiedä, mitä (presidentin) työ vaatii, ennen kuin istuu itse työpöydän takana”, Obama piikitteli ahkerasti Twitteriä käyttävää Trumpia.

Vaalitilaisuudessa ei mainittu Clintonin tiistaina saamaa vähemmän mairittelevaa palautetta. Clinton ja hänen henkilökuntansa saivat FBI:ltä moitteet ”äärimmäisestä huolimattomuudesta” salaiseksi luokitellun tiedon käsittelyssä.

Nuhteet liittyvät siihen, että Clinton käytti ulkoministeriaikoinaan työasioiden hoitamiseen yksityistä sähköpostiosoitettaan ja omaa palvelintaan.

FBI:n tiistaina pitämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin kuitenkin, ettei Clintonin tai hänen henkilökuntansa voida todistaa rikkoneen tietoisesti lakia eikä FBI aio esittää syytteen nostamista.

BRIAN SNYDER / REUTERS
Barack Obama esiintyi Hillary Clintonin rinnalla tämän vaalitilaisuudessa Pohjois-Carolinassa.
Barack Obama esiintyi Hillary Clintonin rinnalla tämän vaalitilaisuudessa Pohjois-Carolinassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat