Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brexitiä ajaneen pääministeriehdokkaan tviitti sai vastaansa vitsiryöpyn – ”Olisipa Euroopassa jonkinlainen unioni”

”Vapaaseen kauppaan ja ystävälliseen yhteistyöhön” perustuva suhde EU:n kanssa kuulostaa monien mielestä, no, EU-jäsenyydeltä.

Ulkomaat
 
PETER NICHOLLS / Reuters
Michael Goven tiistainen Twitter-päivitys laittoi vitsiniekat vauhtiin.
Michael Goven tiistainen Twitter-päivitys laittoi vitsiniekat vauhtiin. Kuva: PETER NICHOLLS / Reuters

”Meidän on neuvoteltava uudelleen uudelleen EU:n kanssa uusi suhde, joka perustuu vapaaseen kauppaan ja ystävälliseen yhteistyöhön.” Britanniassa konservatiivipuolueen johtajan ja pääministerin paikkaa tavoitteleva Michael Gove ilmoitti tiistaina yhteisöpalvelu Twitterissä brexit-äänestyksen jälkeisestä suunnitelmastaan.

Gove ja jo puoluejohtajakilvasta vetäytynyt Boris Johnson olivat konservatiivipuolueen näkyvimpiä EU-eron kannattajia.

Monien Twitter-käyttäjien mielestä Goven idea kuulosti jo ennestään tutulta. Goven tviittiin tuli kasapäin vastauksia.

Elokuvakäsikirjoittaja ja -ohjaaja Edgar Wright ilmoitti käsittävänsä, mistä on kyse. ”Ymmärrän. Vähän kuin olisi EU:ssa, eikö niin?”

Jotkut käyttäjät haaveilivat jonkinlaisesta eurooppalaisesta liitosta. Yksi totesi, että ”Olisipa jonkinlainen jäsenyysjärjestely, jonka kautta kaikki kumppanit voisivat sopia säännöistä. Kuten vaikkapa unioni, ehkä?” Toinen käyttäjä vastasi pitävänsä ideaa hyvänä ja jopa ”ajatelleensa sille nimeä”.

Toiset epäsuoran vitsikkäästi pohtivat, että avuksi voitaisiin pyytää jo olemassa olevaa järjestöä tai käyttää neuvotteluissa mallina ”sitä EU-juttua”.

Toiset olivat vähemmän hienovaraisia. ”SITÄ EU OLI”.

Vitsailun ja vinoilun ohella osa kommentoijista myös arvostelee EU:ta esimerkiksi byrokraattiseksi ja epädemokraattiseksi. Monet myös tyytyvät pelkkien pilkkanimien käyttöön, joita ei niiden hävyttömyydestä huolimatta voi syyttää luovuuden puutteesta. Suomennettaviksi soveltuvat vain kesyimmät, kuten ”sinä hyödytön muppetti”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat