Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin katosi useiksi päiviksi julkisuudesta Suomen-vierailunsa jälkeen

Venäjän presidentin viikko-ohjelmaan yllättäviä peruuntumisia

Ulkomaat
 
Juhani Niiranen / HS
Venäjän presidentti Vladimir Putin lehdistötilaisuudessa Kultarannassa viime viikolla.
Venäjän presidentti Vladimir Putin lehdistötilaisuudessa Kultarannassa viime viikolla. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Venäjän presidentti Vladimir Putin pysytteli viisi vuorokautta poissa julkisuudesta viimeviikkoisen Suomen-vierailunsa jälkeen. Myös Putinin kotimaan matkoja on peruttu. Asiasta kertoi venäläinen RBK-uutiskanava keskiviikkona.

Kolmen Kreml-lähteen vahvistaman tiedon mukaan Putin perui ensin osallistumisensa tämän viikon tiistaiksi suunniteltuun neuvoa-antavan valtioneuvoston puhemiehistön kokoukseen Altain alueella.

Keskiviikkona Putinin oli määrä osallistua Aasian lapset -urheilutapahtuman avajaisiin Jakutiassa ja sittemmin Akron-yhtiön tuotantotilojen avajaisiin Novgorodissa. Presidentin osallistuminen näihinkin tilaisuuksiin on peruttu.

Presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi toimittajille Moskovassa, ettei edellä mainittua ohjelmaa ole julkistettu mutta että tapahtumat olivat ”kymmenien ehdotettujen joukossa”.

Jakutian presidentin Jegor Borisovin oli määrä isännöidä Putinin Jakutskin-vierailua ja osallistua myös Altain alueen kokoukseen. Borisov kommentoi paikalliselle NVK Saha -tv-kanavalle, että ”tilannetta ei pidä dramatisoida”.

Putinin kerrottiinkin keskiviikkona keskustelleen puhelimitse Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa.

Putin katosi julkisuudesta edellisen kerran maaliskuussa 2015, jolloin hänen olinpaikastaan ei tiedetty mitään 11 päivään. Tapaus käynnisti valtavan huhumyllyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat