Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ku Klux Klanille osavoitto kiistassa maantien roskien siivoamisesta

Paikallinen liikennelaitos oli ratkaisun mukaan polkenut järjestön perustuslaillisia oikeuksia.

Ulkomaat
 
Arkistokuva
Ku Klux Klan toimi aktiivisesti 1960-luvulla. Kuvassa kokoontuminen Alabamassa vuonna 1963.
Ku Klux Klan toimi aktiivisesti 1960-luvulla. Kuvassa kokoontuminen Alabamassa vuonna 1963. Kuva: Arkistokuva

Antaako Ku Klux Klanin (KKK) kerätä roskia maantien pientareelta vai ei? Pitkällinen oikeusriita Georgian osavaltiossa sai uuden käänteen tiistaina, kun osavaltion korkein oikeus hylkäsi viranomaisten tekemän valituksen, kertoo uutiskanava CNN.

Oikeus linjasi, että paikallinen liikennelaitos oli polkenut järjestön perustuslaillisia oikeuksia, kun se ei hyväksynyt sitä Adopt-A-Highway -ohjelmaan. Ohjelmassa järjestöt ja yhdistykset ottavat hoitaakseen tiettyjä tieosuuksia.

KKK:n suurin klaani The Knights of the Ku Klux Klan oli pyrkinyt siivoamaan mailin verran Appalakkien vuorialuetta halkovaa maantietä 515. Liikennelaitos ei kuitenkaan kelpuuttanut valkoisten ylivaltaa ja juutalaisvastaisuutta tihkuvaa järjestöä mukaan.

Ohjelmaan osallistuneet järjestöt saivat nimensä maantiepylväisiin siivotulla tieosuudella.

Alempi tuomioistuin katsoi, että liikennelaitos oli loukannut järjestön perustuslaillisia oikeuksia, etenkin sananvapauden periaatetta. Osavaltio valitti päätöksestä korkeimpaan oikeuteen ja hävisi jutun.

Paikallislehti Atlanta Journal-Constitutionin mukaan korkeimman oikeuden päätös kuitenkin perustui tekniseen virheeseen, sillä asianomistaja eli liikennelaitos ei ollut hakenut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, jolloin valitukselta putosi pohja pois.

Liikennelaitos ja osavaltio miettivät nyt jatkovalituksia. Maanteiden siivousohjelma on ollut jäissä vuodesta 2012 lähtien, jolloin KKK:n oikeusjuttu alkoi.

Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen syntynyt Ku Klux Klan on nykyään jakautunut lukuisiin hajanaisiin klaaneihin, jotka toimivat lähinnä Yhdysvaltain etelävaltioissa.

Arviot KKK:n jäsenmääristä vaihtelevat muutamasta tuhannesta aina 8 000:een, kertoo Southern Poverty Law Center.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat