Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australian osavaltio kieltää vinttikoirakilpailut – kymmeniätuhansia koiria tapettu

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

HS-AFP

Australian osavaltio Uusi Etelä-Wales ilmoitti torstaina kieltävänsä vinttikoirakilpailut.

Päätös tulee voimaan ensi vuoden heinäkuusta. Koko alaa on arvosteltu voimakkaasti sen jälkeen, kun englanninvinttikoirien kasvatuksessa ja valmentamisessa paljastui vakavia puutteita.

Selvityksen mukaan 12 vuoden aikana Australiassa on tapettu 49 000–68 000 englanninvinttikoiraa, koska ne eivät soveltuneet kilpailuun.

Australia on yksi maailman suurimmista vinttikoirien kasvattajista. Kilpailuissa koirat juoksevat radalla keinotekoisen vieheen perässä, ja elävien syöttien käyttö on maassa ollut kiellettyä vuosikymmenien ajan.

Viime vuonna televisiokanava ABC paljasti, että porsaita, jäniksiä ja pussirottia oli kuitenkin käytetty vieheenä joidenkin parhaimpien koirien valmennuksessa.

Tämän jälkeen Uusi Etelä-Wales alkoi selvittää lajin puutteita omalla alueellaan.

Osavaltion pääministerin Mike Bairdin mukaan liian hitaita koiria oli tapettu suuria määriä, elävien eläimien käyttäminen syötteinä oli laajaa ja kuolemia ja vammoja peiteltiin järjestelmällisesti julkisuudessa.

”Englanninvinttikoirakilpailut on kielletty monissa maissa ja monissa Yhdysvaltain osavaltioissa. Se on laillista vain kahdeksassa maassa maailmassa”, Baird sanoi Facebook-sivuillaan.

Australiassa kieltämistä vaikeuttaa se, että laji on tuottavaa liiketoimintajaa ja iso työllistäjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat